Het leggen van laminaat

Steeds meer mensen leggen tegenwoordig laminaat in hun huis, kantoor of elders. Dat ging ten koste van de tapijt en vloerbedekking. De imitatie van houten vloer en tegelvloer is ook laminaat met metaalprint te verkrijgen. Laminaten zijn te koop bij Gamma of Ikea , maar je kunt ook kiezen voor laminaat speciaalzaken zoals Quick-Step of Berry Floor. De speciaalzaken zijn wel duurder, maar dan heb je ook kwaliteit!

 

Wat is laminaat

Laminaat is opgebouwd uit gepeste vezels. Aan de onderkant van laminaat is een stabilisatie laag aangebracht. De stabilisatie laag moet ervoor zorgen dat het laminaat niet kromtrekt. Mensen kiezen voor laminaat omdat het makkelijk schoon te maken is. Ook is het gemakkelijk te onderhouden en verder kan het snel en makkelijk zelf gelegd worden. Je hoeft niet jarenlang een vakman te zijn geweest om laminaat te kunnen leggen.

Je kunt er ook voor kiezen om laminaat vloerverwarming aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je na het aanschaffen en het aanleggen van het laminaat geen koude voeten zult krijgen. Overweeg dit dus bij het aanschaffen van laminaat. Vloerverwarming in combinatie moet laminaat hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Voor enkele honderden euro’s kun je al klaar zijn als je bij de juiste adresjes deze vloerverwarming aanschaft.

 

Wat heb je nodig?
Om aan de slag te gaan moet je wel het één en ander in huis halen voordat je kan starten. Om aan te kunnen aanvangen heb je goed gereedschap nodig en daarnaast is ook goed materiaal onontbeerlijk. We hebben op een rijtje gezet wat je ongeveer nodig hebt:

Laminaat
Ondervloer
Slagblokje
Zaag
Hamer
Afstandsblokjes
Plinten
Slagijzer
Aftekenmateriaal zoals potlood, winkelhaag, rolmaat enzovoort
Vloerhaak

Tips

  • Als je de laminaat in de lengte legt, lijk de kamer langer dan normaal.
  • Bij een smalle ruimte kun je er voor kiezen om het laminaat in de breedte te leggen. Alleen heb je wel een nadeel, omdat je de laminaat vaak moet zagen. Dit is natuurlijk maar net hoe de kamer is opgebouwd, maar we gaan hier uit van een smalle ruimte die qua lengte wel lang is.
  • Bij laminaat leggen is het belangrijk om te weten dat de vloer droog is. Zo voorkom je schimmel en dat is natuurlijk niet de bedoeling, voor je het weet moet je nieuwe kopen!
  • Bij het uitpakken van de laminaat moet je altijd controleren of er iets ontbreekt.
  • Als je een betonnen ondergrond hebt, kun je ondervloer rollen van het merk Aluplus of de ISO Gold gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij een bouwmarkt.
  • De luchtvochtigheid mag niet meer dan 55% zijn. Let daar eerst dus op voordat je het laminaat gaat leggen. 
Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.