Het IP-adres van je router achterhalen

Je hebt net een nieuwe router of je hebt al een tijdje een router, maar wilt weten wat het IP adres er van is? Herken je je in dit probleem? Vaak staan dit soort dingen beschreven in boekjes en handleidingen, maar die raak je natuurlijk kwijt en je zou niet weten waar je die terug kunt vinden.

Dan is er altijd een backupoplossing, namelijk het internet. Daar kun je eigenlijk altijd alles vinden, zoals ook gegevens over jouw router! Het IP-adres van je router kun je gemakkelijk achterhalen door te zoeken websites die daarover gaan.

Er zijn websites die een overzicht van het IP-adres horend bij jouw router geven. Zulke IP-adressen zijn 4 groepjes cijfers met punten er tussen die een uniek nummer geven aan een apparaat binnen een netwerk. Met het IP-adres van je router kun je je router bereiken en instellingen wijzigen, zoals DNS-wijzigingen, DHCP-instellingen of portforwarding.

Heb jij het IP-adres gevonden, dan kun je deze kopieren en plakken naar de internetbrowser op je computer of laptop en op enter drukken. Je komt dan op de web-interface van je router terecht, waar je kunt inloggen met de standaard of door jou ingestelde wachtwoord en gebruikersnaam. Heb je dit gedaan, dan kun je alles wijzigen aan de router wat je maar wilt! Het is in een handomdraai gebeurd en lost veel problemen op. Jij wilt toch ook makkelijk dingen in je router kunnen wijzigen?

Informatie: ipadresrouter.nl

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.