HET CONCERT IN MEMORIAM WITOLD LUTOSŁAWSKI

Dit jaar valt de 100e verjaardag van Witold Lutoslawski. Hij was, na Chopin, de grootse Poolse componist. Herhaaldelijk bekroond met internationale prijzen onder andere viervoudige UNESCO Rostrum of Composers en een gouden medaille van de Royal Philharmonic Society in Londen. Een honorair lid van vele Music  Academies van Montreal tot Kyoto, Lutoslawski ontwikkelde een eigen “sound language” gekenmerkt door lichte atonaliteit en improvisatie.

In het kader van het Internationale “Witold Lutoslawski Jaar” De Pools-Nederlandse Culturele Vereniging heeft het genoegen u uit te nodigen voor een concert van muziek van Witold Lutoslawski , uitgevoerd door:

Nieuw Blaaskwintet
Kornelia Wojnarowska – sopraan
Ula Danielewic
Op het programma:
–  Bucolics (1952)
–  Danspreludes (1954)
– Trio d’anches (1945)
– Kinderliedjes (1947)

– Film fragmenten Rehearsal with Lutoslawski
“Het is mijn wens om mensen te bereiken die voelen zoals ik. Hoe realiseer ik die wens? Ik denk dat het alleen kan door volkomen eerlijk en oprecht te zijn in al mijn uitingen…” Een van de grootste klassieke componisten van de 20e eeuw of een lid van de avant-garde? Witold Lutosławski  (1913-1994) en zijn  oeuvre tijdens een multimediaal concert in de Haagse Barthkapel. Leer de grootste na Chopin, wereldberoemde, Poolse componist beter kennen.

U bent van harte welkom. 

Musicoloog Agata Bartnik neemt u mee naar de wereld van een van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw.
Zondag, 26 mei, 17.30, Barthkapel, Brouwersgracht 2K, 2512 ER Den Haag

Toegang: €10,00.
Aanmelden: bestuur@pnkv.nl.
Achtergrondinformatie

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.