Het belang van de kleur om je auto te verkopen

Feministen zullen het niet graag horen, maar toch blijft de kleur van de auto een element waar vooral vrouwen belang aan hechten. Nochtans is de kleur van een auto van groter belang dan men zou denken.

Waarom is de kleur belangrijk voor de autoverkoop?

De kleur van een auto is in de eerste plaats tijdsgebonden. Wie tot voor een vijftal jaren een witte auto wil verkopen, geraakte dit voertuig aan de straatstenen niet kwijt. Momenteel is wit echter in, wat zeker van invloed is op de verkoopprijs van de auto. Wat dan weer minder aantrekkelijk is, is een zwarte auto.

Kleur van de auto heeft effect op de potentiele autoopkoper

Naast het tijdsgebonden karakter heeft de kleur ook een invloed op de emotie van de auto opkoper. Een sportauto die grijs is, is doorgaans een combinatie die niet zo goed ligt. Van sportauto’s verwacht men een felle kleur zoals rood bijvoorbeeld. Een rode sportauto zal een eventuele autoopkoper vlugger een “waw”-gevoel geven. Maar probeer je een luxueuze auto verkopen in het rood, dan is dat gevoel ver weg. Van doorsnee luxe auto’s verwacht men liever een neutrale kleur. Grijs, dat veel te saai is voor een sportauto, is voor een luxewagen net een ideale kleur.

grijze auto’s verkopen beter

Grijs biedt ook het voordeel dat het kleur weinig onderhoud vraagt. Er moeten al behoorlijke weerstoestanden geweest zijn om een grijze auto er vuil te laten uit zien. Voor een zwarte auto is het kleinste regenbuitje dan weer voldoende om de auto een onverzorgde indruk te geven.

Ook al kan je weinig doen aan de kleur van een auto, toch zal dit meespelen in de vlotheid waarin je je auto kan verkopen. Professionele autoopkopers zijn hier zeker ook van op de hoogte en zullen hun prijs voor een deel van de kleur laten afhangen. Anderzijds zijn er opkopers die een “foute” kleur maar al te graag aanspreken om te veel van je prijs af te dingen. Om veel discussie rond de kleur van de auto te vermijden, kan je het voertuig aanbieden op “ikwilvanmijautoaf.be”. Hier kan je gratis je auto aanbieden. Men gaat voor jou op zoek bij professionele autoopkopers die op voorhand gescreend zijn. Ervaren mensen onderhandelen voor jou over de autoverkoop.Komt men tot een bod dan heb jij als eigenaar nog altijd het recht om hier al dan niet in te gaan.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Persberichten met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.