Heeft uw hond gebitsproblemen?

Stinkt de adem van uw hond? Of heeft u het idee dat uw hond pijn heeft bij het kauwen en/of een verminderde eetlust heeft? Dan kan het zijn dat uw hond gebitsproblemen heeft. U kunt dit zien aan de tanden. Tandplak en tandsteen is met het blote oog te zien en ziet eruit als een randje wat gevormd wordt op de plek waar het tandvlees overgaat in tand. Een ontsteking kan ook een mogelijkheid zijn. Dit is rood en opgezwollen tandvlees.

Poetsen

Om gebitsproblemen te voorkomen kunt u de tanden van uw hond poetsen. Het is erg belangrijk om schone tanden te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen tandplak gevormd wordt. Tandplak is een ophoping van (oude) etensresten en bacteriën. Als tandplak lang blijft zitten verandert het in tandsteen. Als tandplak op tijd weggepoetst wordt kan het niet opgehoopt worden en blijven de tanden schoon. Zo krijgt u hond geen pijn en geen ontstekingen en blijft uw  hond dus gezond.

Meer weten?

Wilt u meer weten over gebitsproblemen van uw hond en hoe u het beste kunt poetsen? Ga dan naar de website van Zoekdierenarts voor meer informatie of om een dierenarts bij u in de buurt te zoeken. Deze kan u zeker meer vertellen en hulp bieden.

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.