Goedkoop een woning huren met huurtoeslag

We hebben allemaal een dak boven ons hoofd nodig, maar wonen kan heel duur zijn. Dat geldt zeker wanneer u een woning koopt. Een eigen woning brengt veel vaste lasten en een groot financieel risico met zich mee. Waarom kiest u er niet voor om een woning te huren? Dit is voor veel mensen vaak een goedkopere oplossing. Wist u bijvoorbeeld dat u in Nederland in veel gevallen aanspraak kunt maken op huurtoeslag? Lees er hier snel meer over en vraag uw huurtoeslag aan.

Huurtoeslag is de nieuwe naam voor huursubsidie

Huurtoeslag? Wat is dat? Misschien hebt wel al eens gehoord van huursubsidie? Tot 1 januari 2006 noemde men in Nederland de huurtoeslag namelijk nog huursubsidie. In 2006 kreeg de huursubsidie te maken met diverse hervormingen. Niet alleen veranderde de naam van deze bijdrage naar huurtoeslag, maar ook heeft vanaf deze datum de Belastingdienst het uitkeren van deze bijdrage overgenomen van het ministerie van VROM en zijn er allerlei nieuwe regels van kracht gegaan. Huurtoeslag kan omschreven worden als een bijdrage in de huurkosten, wanneer uw huur ten opzichte van uw inkomen erg hoog is.

Wie kan huurtoeslag krijgen?

Om huurtoeslag te krijgen moet uw huur op de eerste plaats lager zijn € 681,02 per maand. Bent u jonger dan 23 jaar, dan moet uw huur lager zijn dan € 374,44 per maand. Dit zijn de bedragen die vastgesteld zijn voor 2013. Daarnaast hangt het ook van de hoogte van uw inkomen of vermogen af of u wel of geen huurtoeslag zult krijgen. Ook is het van belang of u een toeslagpartner hebt en er zal naar een aantal gegevens van uw woning gevraagd worden. Huurtoeslag is bedoeld voor zowel de bewoners van een huurwoning via een woningcorporatie als voor mensen die een woning huren via een particulier. Het is mogelijk om via de website van de Belastingdienst een proefberekening te doen om erachter te komen of u recht hebt op huurtoeslag en om te ontdekken hoeveel huurtoeslag u zult krijgen.

Huurtoeslag aanvragen

U kunt uw huurtoeslag heel gemakkelijk aanvragen via uw persoonlijke toeslagenpagina op de website van de Belastingdienst. Het is daarnaast ook mogelijk om papieren aan te vragen via de BelastingTelefoon, waarmee u uw huurtoeslag kunt aanvragen. Hebt u vragen, dan kunt u deze ook stellen via de BelastingTelefoon of u wendt zich tot een lokaal Toeslagenservicepunt van de Belastingdienst. De aanvraag voor uw huurtoeslag duurt normaalgesproken circa 8 weken.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.