Gezond snoepen binnen en buiten de schoolkantine

Ongezonde voedingsgewoontes sluipen er gemakkelijk in. Tegenwoordig hebben we een groot aanbod aan lekkere voedingsmiddelen, maar deze zijn niet allemaal even gezond. Veel jongeren eten veel snoep met te veel suiker. De voedingsindustrie probeert al vroeg de aandacht te trekken van jongeren met producten met opvallende verpakkingen en veel suiker. De keuze voor ongezonde producten is daarom heel verleidelijk. Toch is hierin een ommekeer merkbaar. Gezond snoepen van Slimpie is daarin een voorbeeld.

Belang bewustwording gezond snoepen

Ongezonde voedingsgewoonten op vroege leeftijd kunnen op latere leeftijd gezondheidsproblemen geven. Te veel suiker kan welvaartsziekten als diabetes veroorzaken, evenals gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van overgewicht. Het is daarom belangrijk dat jongeren zich vroeg bewust worden van wat gezonde voeding is en wat het belang ervan is voor hun gezondheid tijdens de rest van hun leven. Maar alleen bewustwording is niet genoeg. Er is ook een verandering nodig in het voedingsaanbod.

Initiatieven gezond voedingsaanbod

Veel schoolkantines hebben vaak ongezonde voeding op het menu staan. Daarom is er het handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod op Scholen’ in het leven geroepen. Al tientallen partijen, waaronder diverse overheidsinstanties, maatschappelijke organisaties en bedrijven, hebben dit handvest ondertekend. Een belangrijk initiatief met als doel om betaalbare en gezonde voeding in schoolkantines aan te bieden.

Gezond snoepen met Slimpie

Dit soort initiatieven zullen er ook toe leiden dat jongeren ook elders bewuster op zoek gaan naar gezond snoep, bijvoorbeeld in supermarkten. Steeds meer bekende supermarktketens breiden hun assortiment aan gezond snoep uit. Zo zien we onder meer het suikervrije snoepmerk Slimpie in veel supermarkten liggen. Slimpie biedt snoepgoed aan als lollies, gummies en spekkies, maar ook voor waterijsjes en siropen ben je bij Slimpie aan het juiste adres.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.