Gezond oud worden: Het geheim van de superbejaarden

Wat zijn de geheimen van mensen die ouder worden dan 100 (superbejaarden). En wat kunt u doen om ook gezond oud te worden.

Mensen met aanleg voor een lang leven hebben:
– Een lage bloeddruk en
– zijn minder vatbaar voor diabetes of hersen, hart en vaatziekten.

Specifieke genen die te maken hebben met de glucosehuishouding hebben ook invloed op veroudering: Superbejaarden hebben van nature een efficiëntere glucosehuishouding en reageren beter op insuline waardoor ze minder vatbaar zijn voor ouderdomsdiabetes.

Ook de vethuishouding speelt een belangrijke rol.

Caloriebeperking

Recent onderzoek heeft aangetoond dat caloriebeperking (Net te weinig eten om voldaan te zijn) het leven verlengt van schimmels, wormen en ratten.
Het lichaam moet dan een keuze maken tussen voortplanten en in goede conditie blijven: Bij veel voedsel ondersteunen genen groei en voortplanting. Bij voedselschaarste verandert hun activiteit, wat zich uit in fysiologische reacties om cellen langer te laten overleven en dus veroudering tegen te gaan.
Steeds meer mensen die op zijn zijn naar levensverlenging, proberen dat nu door elke dag met en beetje honger van tafel te gaan. Dit vereist wel een ijzeren discipline en het resultaat is voor mensen nog erg onzeker. Bij mensen is levensverlenging door caloriebeperking nog niet bewezen.
Een onderzoek bij apen heeft wel het volgende aangetoond:
Caloriebeperking verlengde niet het leven van apen. Ze bleven echter wel langer gezond met minder last van ouderdomskwalen.

Sporten en bewegen

Uit onderzoek met ratten blijkt dat ratten die geregeld bewegen, gemiddeld langer leven dan ratten die niet bewegen. Uit het onderzoek kan verder worden geconcludeerd dat deze dieren minder snel sterven aan vroegtijdige ouderdomskwalen.
Een dergelijk onderzoek heeft dezelfde resultaten ook bij mensen aangetoond.

Onderzoek: Hoe behaal je 15 jaar levenswinst

Een tussen 1986 en 2011 gehouden groot onderzoek (van 120.000 mensen) heeft aangetoond hoe je je leven met 15 jaar kan verlengen:
– Gezonde voeding;
– Slank zijn;
– Niet roken en
– Voldoende bewegen.

Mannen die gezond aten, niet rookten, slank waren en sportten leefden gemiddeld 8,5 jaar langer. Vrouwen zelfs 15 jaar langer !

Met Herbalife krijg je alles binnen, maar toch minder calorieën Met Herbalife krijg je alles binnen, maar toch minder calorieën

Hoe kan Herbalife hierbij helpen
2 van de 4 doelstellingen kunnen met behulp van de Herbalife producten worden bereikt. Met de Herbalife voedingsproducten krijg je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen, echter minder calorieën. Dit leidt automatisch tot een slanker en gezonder lichaam. Probeer het eens en neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.