Gezond binnenklimaat met airconditioning

Er gaan nogal wat geruchten de ronde dat een airconditioning slecht voor de gezondheid is. Maar is dat werkelijk zo? Integendeel, over het algemeen zorgt een airco juist voor een gezond binnenklimaat. Het is daarvoor wel belangrijk dat de airconditioning goed wordt onderhouden. We vertellen u er hier graag meer over.

Airconditioning: meer dan alleen koelen

Veel mensen associëren een airconditioning enkel en alleen met een apparaat dat zorgt voor verkoeling. Een goede airconditioning kan veel meer dan dat. De meeste airconditionings kunnen ook gebruikt worden als verwarming. Daarnaast zorgt een goede airconditioning ook voor de juiste luchtvochtigheid in huis of op kantoor. Op deze manier wordt de lucht nooit te droog. Een droge lucht kan voor problemen als een droge huid leiden. Aan de andere kant kan een te vochtige lucht ervoor zorgen dat schimmels voor problemen gaan zorgen. Met een airco krijgt u tevens een beter werkklimaat wat de productiviteit zal verhogen.

Luchtzuiverende werking airconditioning

Wanneer u kiest voor een airconditioning van goede kwaliteit zult u merken dat de lucht in huis veel gezonder wordt. Kwaliteitsairconditioners beschikken namelijk over filters die schadelijke stoffen uit de lucht halen. U airconditioner blijft de lucht constant verversen. Maar hoe zit het dan met al die verhalen van mensen die zeggen dat ze verkouden worden van de airco? Iemand wordt verkouden, omdat zijn weerstand niet voldoende is en deze persoon in contact komt met ziekmakende bacteriën die van mens op mens worden doorgegeven. Dit komt niet direct door de airco. Het is hiervoor wel belangrijk dat de airco volgens de instructies wordt onderhouden.

Onderhoud airconditioning

Een airconditioning kan alleen negatieve effecten hebben op de gezondheid als deze niet goed wordt onderhouden. Het is belangrijk dat de complete installatie en de filters regelmatig worden gecontroleerd en gereinigd. Ook moet er gecontroleerd worden of er geen stilstaand water in het systeem is achtergebleven. Het risico op besmetting door de airco wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.