Gevelrenovatie Rotterdam

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie, maar ook het onderhoud aan gevels is een specialisme waarbij vakkennis en kwaliteitsbeheersing van het grootste belang zijn. Door een specialist in te schakelen bent u zeker van een perfect gerenoveerde gevel die voldoet aan alle eisen. De Gevelgigant heeft deze specialisten in huis.

Als wij een gevel renoveren, dan reinigen we de gevel en herstellen het voeg- en metselwerk. Desgewenst kunnen we de gevel ook Hydrofoberen zodat hij er als nieuw uit blijft zien.

Werkwijze gevelrenovatie

Nadat onze specialisten de gevel hebben beoordeeld, starten we met de gevelrenovatie. We leveren de gevel niet alleen fraai, maar ook bouwkundig weer in perfecte staat op.

Voegwerk renoveren

Weers- en milieu-invloeden tasten het voegwerk in gevels aan. Door onder andere zure bestanddelen in regenwater spoelt bindmiddel uit de voegmortel. Hierdoor wordt de voeg zacht en poreus. Aangetast voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan.

Uithakken of uitslijpen bestaand voegwerk

  • De voeg hakken we voldoende diep uit, minimaal tot op de gezonde metselspecie
  • De voeg hakken we ’vierkant’ uit, zodat er geen oude specieresten op de voegvlakken achterblijven
  • We werken zeer zorgvuldig, zodat er geen beschadigingen aan het metselwerk ontstaan
  • Na het uithakken Reinigen we de gevel grondig, zodat een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg

Opnieuw voegen

Nadat de aangetaste voegen zijn uitgehakt en de gevel gereinigd, gaan we de gevel opnieuw voegen. Om een lange levensduur van de nieuwe voegen te kunnen garanderen letten we op het gebruik van het juiste type voeg en de juiste mortelsamenstelling. De voegen worden altijd door onze vakmensen gezet. Zij zorgen ook voor een uitgebreide nazorg voor het verse voegwerk.

Bij De Gevelgigant is uw voegwerk in uitstekende handen.

Metselwerk renoveren

In de loop van de jaren ontstaat schade aan het metselwerk van een gevel. Net als bij de voegen is het ook bij het metselwerk van belang dat er snel ingegrepen wordt, om zo vocht- en vorstschade te voorkomen of te beperken.

Onze specialisten beoordelen het metselwerk om te bepalen hoe de gevel het best gerenoveerd kan worden. Metselwerk kan op 2 manier worden gerepareerd, namelijk:

  • Metselwerk vervangen
  • Metselwerk herstellen

Metselwerk vervangen

Als we het metselwerk vervangen, hakken we de kapotte stenen uit de gevel en vervangen deze voor nieuwe. Hierbij is de keuze van de juiste steen heel belangrijk, omdat de toegepaste stenen vaak niet meer leverbaar zijn. De Gevelgigant beschikt over een netwerk van leveranciers van oudere materialen, zodat wij meestal de juiste steen weten te vinden.

Naast het vervangen van het metselwerk nemen we ook de oorzaak van de schade weg. We ontroesten en conserveren bijvoorbeeld een achterliggend ijzerwerk of we dilateren de gevel om opnieuw scheuren te voorkomen.

Metselwerk herstellen

Wanneer de schade aan metselwerk niet structureel is, kunnen we kiezen voor het opnieuw modelleren van de beschadigde stenen. De kapotte stenen repareren we dan met een in kleur en structuur aangepaste reparatiemortel. Onze specialisten kunnen een vrijwel onzichtbare reparatie uitvoeren met een lange levensduur.

Gevel hydrofoberen

Overmatige vochtindringing in een gevel kan problemen geven, zoals scheurvorming of zout uitbloeiingen. Om dit te voorkomen kunnen we minerale gevels gehydrofoberen. Hydrofobering beperkt de waterindringing van buitenaf, terwijl de waterdampdoorlaatbaarheid voor 90% gehandhaafd blijft.

 

Meer informatie

Uw gevelrenovatie is bij onze specialisten in goede handen.

Bezoek voor foto’s en referenties onze

Voor meer informatie of een afspraak kunt u ons:

  • Bellen op telefoonnummer:  085 2016 387 of  06 2623 7255
  • E-mailen op e-mailadres: gevelgigant@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.