Ga voor een mooi lichaam deze zomer

bewegen helpt !

bewegen helpt !

Als de gedachte aan het dragen van een bikini u al in paniek brengt, onthoud dan dat het nog niet te laat is om uw lichaam in vorm te krijgen voor de zomer. Probeer enkele kleine veranderingen in uw voeding en dagelijkse routine door te voeren en u zult er klaar voor zijn om naar het strand te gaan!

Kies verstandig
Het is belangrijk om gedurende de dag veel fruit, groenten, volkorengranen, magere proteïnen en magere zuivelproducten te eten. Deze voedzame voedingsmiddelen hebben veel minder calorieën per hap dan de minder gezonde voedingsmiddelen.
Als u wilt snacken, neem dan fruit of groenten in plaats van snacks die rijk zijn aan calorieën en drink veel water in plaats van frisdrank.

De beste start
Diegenen die regelmatig ontbijten zijn beter in staat hun gewicht te beheersen, terwijl degenen die het ontbijt overslaan overcompenseren en te veel eten bij de lunch. Als u niet veel kunt verdragen tijdens het ontbijt, probeer dan eens een kommetje havermout met een beetje proteïnepoeder erdoor geroerd, wat fruit met wat kwark of yoghurt of een proteïneshake met proteïnepoeder, melk en fruit.

Maak tijd om te trainen
Het is altijd een uitdaging om de tijd te vinden om te trainen, maar het is van vitaal belang wanneer u uw gewicht wilt beheersen. Als u moeite heeft om gedurende de dag tijd te vinden om een training in te passen, probeer dan uw wekker 30 minuten eerder te zetten zodat uw training al als eerste achter de rug is – dit is een goed idee als u zich voorneemt om te gaan sporten, maar gedurende de dag langzaam van dat idee afstapt. Als u geen ochtendmens bent, stapt u over op plan B: een power-walk tijdens de lunch, waarbij u een collega kunt vragen om u te vergezellen en u de motivatie heeft geen sessie over te slaan. Als u geen 30 minuten vrij kunt maken, probeer dan 3 of meer minitrainingen. Het is namelijk prima om het aantal trainingsminuten in een dag bij elkaar op te tellen.

Stel uw doelen
Stel een meetbaar doel waarvan u weet dat het haalbaar is – en dan niet alleen “ik ga meer
trainen”, maar “ik ga drie keer per week een stevige wandeling maken”. Of bepaal hoeveel u iedere dag wilt lopen en houd dat ook bij met een stappenteller.
Het is echt een stimulans om op ieder moment van de dag te kunnen zien hoe ver u al bent met het bereiken van uw dagelijkse doel. Het stellen van redelijke doelen die u ook daadwerkelijk kunt halen, zal leiden tot meer permanente veranderingen in
uw levensstijl, wat weer leidt tot een succesvolle gewichtsbeheersing op de lange termijn.

Vier uw succes
Als u het gevoel heeft dat uw motivatie afneemt – wat zo ongeveer bij iedereen wel gebeurt – herinner u uzelf er dan aan waarom u er in eerste instantie mee bent begonnen. Houd focus op uw prestaties in plaats van op uw mislukkingen. Probeer minder aandacht te geven aan wat de weegschaal zegt en geef uzelf een schouderklopje voor alle goede gewoonten die u zich eigen maakt.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.