Forensisch onderzoek

Forensisch onderzoek

U heeft als bedrijfsleider of kaderlid niet de tijd om een onderzoek in te stellen naar mogelijke fraude. Het is echter altijd de beste optie om bijvoorbeeld in het geval van brand de juiste oorzaak van de brand te kennen, niet alleen voor uzelf, maar ook om een correcte verklaring bij uw verzekeringsmaatschappij voor te kunnen leggen. In dat geval kan u beroep doen op Active CSI om een forensisch onderzoek in te stellen naar de oorzaak van het ongeval. Daar Active CSI erkend is door justitie kan een forensisch onderzoek van Active CSI de doorslag geven bij een  verzekeringsmaatschappij.

Het fenomeen “forensisch onderzoek” komt steeds vaker voor in het bedrijfsleven. Het gaat hier dan vooral om sporenonderzoek om meer achtergrond te krijgen bij een bepaalde gebeurtenis. Dit kan, zoals reeds eerder vernoemd, een brand betreffen. Het is echter ook mogelijk dat u valsheid van geschrifte vermoedt, een strafbaar feit waardoor u als verantwoordelijke voor uw afdeling ook verantwoordelijk voor gehouden kan worden.

Bij twijfels kan u dan aan Active CSI vragen om een forensisch onderzoek te starten waarbij er gebruik wordt gemaakt van een hoogtechnologisch laboratorium. Hier kunnen wij onderzoeken of bepaalde documenten al dan niet vervalst zijn. Als er via een forensisch onderzoek in het rapport van Active CSI valsheid in geschrifte kan vastgesteld worden, dan heeft een dergelijk rapport voldoende juridische waarde als bewijsmateriaal.

Het rapport welke het forensisch onderzoek bewijst kan dan bij een eventuele rechtszaak aangedragen worden en uiteindelijk voor een positief resultaat in uw voordeel zorgen.

Een forensisch onderzoek biedt meer zekerheid dan uw eigen vermoedens. Het forensisch onderzoek dat uitgevoerd wordt door Active CSI levert u een eindrapport op zonder  aannames, waarbij er kritische vragen worden gesteld over het voorval. Deze kritische vragen worden op basis van bewezen onderzoekstechnieken beantwoordt zodat u een objectief oordeel kan vellen over de situatie.

Forensisch onderzoek is niet meer alleen weggelegd voor de Nederlandse politie of andere openbare diensten. Ook het bedrijfsleven kan de vruchten plukken van een forensisch onderzoek om verschillende redenen, zij het om bedrijfsfraude aan te pakken of om uw verzekeringsmaatschappij een vergoeding uit te laten betalen.

Als erkend detectivebureau door het Nederlandse gerecht opereert Active CSI altijd binnen de grenzen van de wet en daarom kan een forensisch onderzoek een sterke bewijslast dragen. Indien u meer informatie wilt over bedrijfsfraude of wilt informeren naar een forensisch onderzoek, gelieve contact op te nemen met ons via het contactformulier

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.