Energieprijs omhoog, zonnepanelen prijs omlaag

Wie elektriciteit wil gebruiken zal daarvoor een bedrag per maand aan de energiemaatschappij naar keuze over moeten maken. Doordat we ons in een tijd bevinden waarin de kampen nog verdeeld zijn over de energiesoorten die we gebruiken, wordt er nog altijd veel gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Energiemaatschappijen moeten slimmer gaan inkopen en als gevolg van de schaarste en de stijgende kosten voor het winnen van fossiele brandstoffen stijgt de energieprijs. Hoewel onze overheid wel zegt meer duurzame energie te willen gebruiken, wordt het installeren van duurzame installaties aan huis of op kantoor nog niet écht gestimuleerd. Gelukkig zijn er wel genoeg voordelen op te noemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen  Zonne energie biedt ook in ons land een hele hoop mogelijkheden. Zo is de zonnepanelen prijs zeer aantrekkelijk geworden en is het investeren in duurzame energie zo langzamerhand verstandiger dan geld sparen.

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen hebben als bekende kwaliteit dat ze het licht van de zon omzetten in energie. Deze energie kunnen we in huis of op kantoor direct gebruiken. Hieronder kunt u een aantal voordelen vinden over zonnepanelen:

 

  • U kunt direct besparen op uw energiekosten, daarnaast zijn de kosten van de kWh die op worden gewekt door zonnepanelen lager dan bij uw energiemaatschappij.
  • U verdient de investering sneller terug dan de levensduur van de zonnepanelen.
  • U zorgt voor een bijdrage aan een beter milieu. Zonnepanelen geven namelijk véél minder CO2 af dan de diverse energiecentrales.
  • Zonnepanelen vergen niet veel onderhoud, maar voor het beste rendement dienen de zonnepanelen wel goed schoon te blijven. Met regelmaat even schoonspoelen is dus wel aan te raden.
  • De levensduur van een zonnepanelen systeem is ten minste 25 tot 30 jaar.

Kosten

Kosten die u moet maken voor het aanschaffen en installeren van de zonnepanelen zijn eenmalig. Als het systeem eenmaal is opgezet en functioneel is dan zal het zichzelf gaan terugverdienen. Wat de exacte kosten voor uw specifieke systeem zullen zijn is niet zo eenvoudig te bepalen. Er zijn een aantal factoren die de totale kosten bepalen. Denk aan het gewenste rendement, type panelen en ook of u subsidie kunt krijgen voor het aanschaffen van zonnepanelen. Hoe snel u uw zonnepanelen weer terug heeft verdiend is onder andere afhankelijk van de locatie, de helling van het dak en in welke richting de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Verder spelen natuurlijk vergunningen, bomen en andere gebouwen een rol in de te maken kosten en het te verwachten rendement.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.