Een zuinige auto kopen

Zuinig en milieuvriendelijk rijden is een hot topic op dit moment, Nederlanders maken steeds vaker bewust de keuze om een zuinige auto te kopen en om in het algemeen meer aan het milieu te denken door middel van recyclen, en onnodig water spillen te voorkomen enzovoort. Maar wat betekent dat op het gebied van auto’s?

Er zijn veel zogenaamde “milieuvriendelijke auto’s” op de markt, van hybride tot elektrisch, naar simpelweg “kleinere” auto’s die minder verbruiken. Zijn deze auto’s wel zo milieuvriendelijk als de makers het beweren of zitten er toch wat adertjes onder het gras op dat gebied? Wilt u een nieuwe auto kopen die zuinig rijdt, dan is het verstandig om eerst het een en het ander uit te zoeken om de juiste auto te vinden.

Zuinige auto’s verbruiken 30% tot 35% meer dan toegezegd

Er is uit onderzoek gebleken dat deze zogenaamde milieuvriendelijke auto’s toch niet doen wat de makers beloven, er is uit verschillende metingen gebleken dat deze auto’s gemiddeld 30% tot 35% meer uitstoten dan wat de consument wordt toegezegd. De overheid steunt milieuvriendelijk rijden door allerlei toeslagen en degelijke, maar als deze auto’s niet aan de voorwaarden voldoen dan houdt het al snel op.

Zuinig rijden kan op verschillende manieren

Een hybride auto kopen is zeker een optie, maar u kunt ook op een simpelere manier zuiniger rijden. U kunt ten eerste beginnen met achter vrachtwagens te rijden op de snelweg, dat heet “slipstreamen”, u heeft dan minder luchtweerstand dankzij de vrachtwagen waardoor u ongeveer 30% minder benzine verbruikt. Naast het slipstreamen zorg er ook voor dat u geen objecten uit de auto heeft steken, zoals vlaggetjes tijdens de voetbalseizoen of decoraties, klap ook de antenne in want alles wat uitsteekt zorgt voor meer luchtweerstand, dus voor meer brandstofverbruik. Een goed werkende auto verbruikt ook minder dan een auto met kuren, zorg er dus ook voor dat uw auto verder geen mankementen heeft zodat deze lekker vloeiend rijdt. De laatste tip is om een kleinere, compacte auto te rijden, of een lichtere auto omdat deze ook minder brandstof verbruiken dan zwaardere auto’s. Door deze tips te volgen zult u er hoe dan ook op vooruit gaan. Oldtimers zijn toch de grootste boosdoeners als het om milieuvriendelijk rijden gaat, mocht er nog een in de garage hebben staan is het verstandig om deze te verkopen op de oldtimer verkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl. Eenmaal aangemeld ontvangt u binnen 48 uur een bod van een erkende auto inkoop bedrijf bij u in de buurt.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.