Een siertuin aanleggen met grind: tips

Siertuinen met grind groeien aan populariteit en de aanleg van een siertuin met grind is simpel! Als je de juiste voorbereidingen treft tenminste. In dit artikel een aantal tips voor het aanleggen van een grindpad of terras in je siertuin. Doordat een siertuin niet wordt belast met auto’s of iets dergelijks zijn de eisen minder hoog dan als je bijvoorbeeld een erf of parkeerplaats wilt verharden met grind.

Anti-worteldoek

De belangrijkste tip? Gebruik anti-worteldoek is goedkoop, gemakkelijk te leggen en voorkomt een hoop onkruid en als je het grind na een tijd wilt verwijderen is dit veel makkelijker met anti-worteldoek dan zonder dit doek. Het leggen van dit worteldoek is heel eenvoudig: graaf de grond simpelweg uit en egaliseer het te verharden gedeelte. U kunt vervolgens het grind hierbovenop storten en u bent al klaar. Hou echter wel rekening met deze punten:

Gebruik de juiste laagdikte grind

U wilt in uw siertuin een stevige laag grind waar geen open plekken in komen. Belangrijk is wel dat u het grind niet té dik legt want dan zakt u erin weg bij het lopen over het grind. Voor normaal grind is een dikte van zo’n 5cm een goede dikte om comfortabel overheen te kunnen lopen. Grover grind kunt u iets dikker leggen, denk aan een laag van zo’n 7 centimeter dik. Als u zich hieraan houdt zakt u niet weg in het grind en blijft het worteldoek onzichtbaar. Na enkele jaren kan het goed zijn om een nieuwe laag over het bestaande grind te storen om zo een te dunne laag te voorkomen.

Grindplaten?

Als u een grindpad maakt waar u veel over loopt kan een grindplaat erg handig zijn. Dit zorgt ervoor het grind steviger ligt en daardoor prettiger loopt. Ook zorgt het voor een egaler oppervlak, zeker bij een aflopend stuk tuin.

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.