Een pop opstellen hoe doe ik dat?

nieuwe-impulseJe baas heeft je gevraagd om een POP(persoonlijk ontwikkel plan) op te stellen maar jij hebt geen idee waar te beginnen. Want wat beschrijf je nu eigenlijk in een POP? Veel medewerkers kijken als een berg op tegen het schrijven van een POP, terwijl dat het schrijven van dit plan juist prachtige nieuwe inzichten kan geven in je loopbaan.

Het is de truc om bij het schrijven van je POP een open houding aan te nemen en je moet in de spiegel durven kijken  ook al laat deze soms een beeld zien waar je je misschien niet op je gemak bij voelt.

Veel mensen vinden het moeilijk om in de spiegel te kijken dat komt waarschijnlijk om dat niet zelden iemand wel weet waar het aan schort maar dat hiermee daadwerkelijk geconformeerd te worden gewoon te veel pijn doet. De beste raadgever van jezelf ben JIJ!

Een open houding en vertrouwen is dus nodig om naar jezelf te kunnen kijken en daar loop je dus tegen het probleem aan. Want hoe is het vertrouwen tussen jou en je leidinggevende. Je leidinggevende gaat immers wel met je meekijken hoe jij je pop hebt opgesteld. Hierdoor ontstaat het gevaar dat je van je POP een politiek veilig document probeert te maken. En toch zal je er iets mee moeten doen als je verder wil komen in je carrière. Maak dit vertrouwen met je leiding gevende bespreekbaan en ga met je coach aan de slag om meer vertrouwen in jezelf te ontwikkelen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.