Een Picasso tattoo

Tattoo’s bestaan al eeuwen, Maya’s, Indianen, Maori’s hadden al tattoo’s als teken van sterkte, moed en als teken van hun “beroep”. Tattoo’s hebben altijd al over de jaren in alle culturen een speciale betekenis gehad, bij de masai’s worden er tattoo’s in het gezicht gezet wanneer de krijger iets bijzonders voor de stam heeft gedaan, of wanneer hij gaat trouwen.

Tattoo’s in de cultuur

 In de moderne cultuur is het nog steeds een beetje zo: vaak nemen mensen een tattoo met de naamvan hun echtgenoot, of initialen van hun kinderen als eerbetoon aan diegene. Dat deden de Masai’s en Maroi’s namelijk ook. Ondanks het verschil in cultuur en de duizenden jaren/kilometers die ons van hun scheidt is het idee achter een tattoo nemen toch hetzelfde gebleven over de jaren.

Een tattoo is vergelijkbaar met een Picasso schilderij

 Toch is het vreemd dat een tattoo hebben nog steeds wordt geassocieerd met crimineel of asociaal zijn in plaats van een vorm van kunst wat zou moeten worden gewaardeerd. Waarom wordt een Picasso schilderij in een museum opgehangen als kunst, en wordt er denigrerend naar tattoo’s gekeken? Beide zijn vormen van kunst, het ene op papier, het andere op een menselijk lichaam. Tattoo’s zijn een vorm van kunst, een hele speciale vorm die levenslang bij iemand blijft en ontzettend persoonlijk is voor degene die de tattoo heeft.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.