Een occasie verkopen die op Diesel rijdt

Wie zijn auto wilt verkopen die op diesel rijdt, heeft iets minder geluk dan hooguit enkele jaren of zelfs maanden geleden. In de loop van dit jaar is er een historische ommekeer gebeurd op de automarkt in ons land. Daar waar vroeger dieselwagens altijd de bovenhand hadden, is de balans nu omgeslaan.

Het blijkt dat momenteel iets meer dan de helft (50,3 procent om precies te zijn) opteert voor een benzinewagen en iets minder dan de helft (49,6 procent) gaat voor een diesel. Op zich is het verschil niet zo groot, maar het is wel verbazingwekkend als men weet dat de balans vorig jaar nog was dat benzinewagens een aandeel hadden van iets meer dan 38 procent en dieselwagens net geen 62 procent.

Een diesel wagen verkopen is lastiger dan een benzine wagen  verkopen

Diesel auto’s verkopen slechter , heeft zowat alles met de prijs van diesel te maken. Het verschil tussen diesel en benzine is quasi nihil. Neem daarbij dat de nieuwe berekening van de BIV minder gunstig uitkomt voor een dieselwagen en de reden voor deze ommekeer is meteen gevonden. Of dit ook een invloed heeft op het verhandelen van auto’s op de tweedehandsmarkt is nog niet geheel duidelijk. Maar de kans is natuurlijk groot dat de markt van gebruikte voertuigen deze trend zal volgen. Bijkomend stelt men vast dat auto’s die op gas rijden vroeger niemand wou, terwijl meer en meer de vraag naar dergelijke auto’s stijgt.

Uw diesel occasie verkopen binnen 48 uur zonder problemen

De brandstof waarop een auto rijdt, is een belangrijke factor om te bepalen of je de auto vlotjes of niet kan verkopen. Wie daar niet van wakker wilt liggen, maar toch uw occasie verkopen op korte termijn biedt zijn voertuig best aan op “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je geeft de gegevens in van je occasion (omschrijving, foto’s,…) en men gaat voor jou op zoek naar een wagen opkoper. Er kan gekozen worden uit een databank van duizenden geïnteresseerde autoopkopers die op voorhand gescreend werden. Zo weet men dat men onderhandelt met iemand die echt interesse heeft en die betrouwbaar is. Van zodra er een aanvaardbaar bod op je auto gedaan wordt, word je gecontacteerd en dan bent u degene die beslist of u al dan niet ingaat op dat bod. Deze dienstverlening is voor jou als particulier verkoper compleet gratis. Toegegeven, je zal ver op zoek moeten gaan om een nog handiger manier te vinden, u zult uw occasie verkopen in no-time op deze wijze.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.