Een nieuwe job vinden in de crisis

Het valt in deze economische tijden niet gemakkelijk om een nieuwe job te vinden. Een aantal jaren geleden lagen de leuke banen nog voor iedereen voor het oprapen. Zo kan het toch  voorkomen dat je na een korte tijd weer een andere baan hebt. Het zal natuurlijk wel iets langer duren dan dat jij je in eerste instantie voor had gesteld. Het is een kwestie van sterk gemotiveerd blijven ondanks dat je een aantal afwijzingen krijgt. Je zelfvertrouwen mag hier niet onder gaan leiden.

De meeste werkgevers willen zien dat je de afgelopen periode actief bent geweest. Je moet daarom kunnen aantonen dat je deze periode binnen jouw werkveld actief bent geweest. Zorg er dus maar voor dat je een goed beeld geeft. Een coach kan je in deze  periode als deze jou helpen. Een loopbaanbegeleider zal je helpen bij het ontdekken van wat jij zelf wil en kan. Je helpen bij het achterhalen van je eigen drijf veren.

Er zijn tegenwoordig prima mogelijkheden om jezelf goed te profileren. Je kan met social media op de hoogte blijven van je vakgebied, door je aan te sluiten bij groepen in jouw vakgebied. Eén ding staat als een paal boven water, het aansluiten bij een groep vergroot je kansen extreem. Binnen een dergelijke groep kun je iemand aanbevelen of wordt je zelf aanbevolen en dat zal goed op je profiel staan.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.