Een auto verkopen met een gebrek

Wil je als particulier je auto verkopen, dan is het normaal dat je geen garantie geeft. Wie een tweedehands auto koopt bij een particulier, weet dat het risico hierdoor groter is. Om deze reden zal de prijs om een auto aan te kopen iets lager zijn bij een particulier dan bij een handelaar.

Echter, dit houdt niet in dat je als particulier zomaar je handen vrij hebt bij het verkopen van je auto. Zelfs al wordt er in de overeenkomst vermeld “in de staat waarin het voertuig zich bevindt”, dan nog kan je in de problemen komen als blijkt dat er met je verkochte auto iets mis is. Als particulier hoor je alle gebreken die er aan je voertuig zijn kenbaar te maken aan de eventuele auto aankoper. Doe je dit niet, en blijkt later dat er iets fout is aan de auto dan kan je behoorlijk in de problemen komen.

Een wagen verkopen als particulier met een gebrek aan een auto aankoper

Natuurlijk ben je niet te kwader trouw en misschien wist je wel helemaal niet dat er een probleem aan je auto was of dat er een probleem dreigde aan te komen. Het is daarom aan te raden om, dus ga je je wagen verkopen als particulier,ga dan eerst langs de garage te gaan en je auto eens te laten nazien. Op die manier sta je een pak veiliger. Zorg er eveneens voor dat je een factuur hebt waaruit blijkt dat de auto kort voor de autoverkoop is binnen geweest voor een soort “algemeen nazicht”.

De gevaren van particuliere autoverkoop

Toegegeven, dit brengt onkosten mee. Maar als je nadien in de problemen komt omdat er na de auto verkoop van je auto blijkbaar iets fout is aan je voertuig, dan zullen de onkosten nog een pak duurder zijn.

Je wagen verkopen zonder problemen

Dit alles kan je uiteraard vermijden door je auto te verkopen via de wagen verkoop site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je biedt je voertuig aan met een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving en enkele foto’s en daarmee is voor jou de kous af. Je hoeft zelf niet te gaan onderhandelen, je hoeft niet naar een keuring te gaan en zo meer. Het onderhandelen gebeurt voor jou door mensen die van de autobranche op de hoogte zijn. Zij zullen zich dus niet laten afschepen door een te laag bod. De kans dat je auto binnen de 24 uren verkocht geraakt aan een aanvaardbare prijs is heel groot. En het mooiste van al is dat dit geheel gratis gebeurt voor jou.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.