Een auto verkopen en een financiering

De titel kan op twee manieren geïnterpretteerd worden. Ofwel verkoop je een auto waar nog een financiering op zit. Maar je kan het ook interpreteren alsof de persoon die de auto wilt kopen een financiering aangaat om jouw auto te kopen.

In het eerste geval, je wilt je auto verkopen maar de financiering is nog niet volledig afbetaald, doe je er best aan om het resterende bedrag in één keer aan de bank te betalen. Hiervoor kan je het geld gebruiken dat je van je auto krijgt.

Een auto kopen door middel van een lening

Het is dus aan te raden om vooraf aan de bank of kredietinstelling te vragen hoeveel je nog voor de lening moet betalen. Op die manier weet je hoeveel je zeker van je auto moet krijgen. Je zou er ook kunnen voor opteren om het bedrag maandelijks te blijven afbetalen. Dit zal je echter geen voordeel opleveren, aangezien je een korting zal krijgen als je de lening vervroegd afbetaalt.

Een auto kopen door middel  van een financiering: de gevaren

Maar er is ook een andere mogelijkheid. Misschien moet de potentiële auto opkopereen lening aangaan om jouw auto te kunnen kopen. In dat geval zijn er twee mogelijkheden. Als de auto die u verkoopt nog niet te oud is (in regel minder dan drie jaar), dan kan men een autofinanciering aangaan. In dat geval moet er een overeenkomst ondertekend worden waarmee de potentiële auto aankoper naar de bank trekt. En dat is het te hopen dat deze persoon een lening kan bekomen. Geef zeker uw voertuig nog niet mee als er nog niet geweten is of de lening kan doorgaan. Eigenlijk mag u nooit het voertuig meegeven als u niet effectief over het geld beschikt.

Wanneer is een lening niet mogelijk?

Als een autofinanciering niet mogelijk is, omdat de auto bijvoorbeeld ouder is dan drie jaar of omdat u geen professionele verkoper bent, dan kan men een persoonlijke lening of een lening op afbetaling aangaan. In dat geval moet er niet met een overeenkomst naar de bank getrokken worden en krijgt de auto opkoper het geld gewoon in handen.

Auto online verkopen binnen 48 uur

Het ganse gedoe rond financieringen kan u vermijden door uw auto te verkopen via “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je kan hier gratis je voertuig aanbieden, en professionele onderhandelaars gaan voor jou op zoek naar een geïnteresseerde klant. Als er een bod gedaan wordt op je auto, beslis je zelf of je al dan niet op dat bod ingaat. Je hoeft niet naar de keuring te gaan aangezien je auto door een occasie opkoper wordt gekocht, je krijgt zonder meer je geld en het onderhandelen en testritten maken zijn overbodig.

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.