Een auto kopen die nog niet is afbetaald

Stel, je hebt een auto gekocht op afbetaling, maar je wilt de auto verkopen nog voor deze helemaal is afbetaald. De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn:

            –  De afbetaling valt te zwaar uit,

            –  Er is een ander model uitgekomen dat je graag zou kopen,

            –  U heeft onkosten die voorrang hebben op de afbetaling van de auto.

 

Wat de reden ook is, het is wel eventjes uitkijken als je een auto wilt verkopen die nog niet is afbetaald. Men spreekt al gauw over een auto afbetalen, terwijl er eigenlijk verschillende mogelijkheden zijn voor wat die afbetaling betreft. Het kan de afbetaling van een autofinanciering zijn, de afbetaling van een persoonlijke lening (LOA of lening op afbetaling) of het kan ook gaan om een huurkoop. Een meer gebruikt woord in dit geval is een leasing.

 

Een auto verkopen die u least

 

In het laatste geval kan u niet zomaar de wagen verkopen. Zo lang de leasing loopt, bent u namelijk niet de eigenaar van het voertuig. Als u een geleased voertuig wilt verkopen, dan moet u contact opnemen met de leasingmaatschappij. Deze kan dan voorstellen doen die uiteenlopend kunnen zijn. Dat kan zijn dat zij de auto gewoon terugnemen en u hoeft niet verder te leasen. Het kan ook zijn dat zij u voorstellen om het resterende bedrag te betalen en dan is de auto van u.

 

Bij de bank informatie inwinnen voordat u overgaat op de auto verkoop

 

Wilt u een auto verkopen die nog niet is afbetaald? Dan doet u er goed aan om bij de bank te informeren hoeveel er nog moet betaald worden. In sommige gevallen doet u er een goede zaak aan om vervroegd af te betalen, maar in andere gevallen kan het zijn dat u een soort boete moet betalen omdat u vervroegd terug betaalt. Eens u het bedrag kent dat u nog aan de bank moet betalen, kan u dit bedrag als uiterste minimumprijs voor uw auto voorop stellen.

 

Uw auto verkopen binnen 48 uur

 

Hopelijk moet u dan niet te lang wachten alvorens u een auto aankoper vindt. Om het allemaal vlugger te doen gaan, kan u uw auto verkopen via “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier zoeken professionele onderhandelaars voor jou in een databank van duizenden geïnteresseerde handelaars. De kans dat uw auto binnen de 48 uren verkocht is, is heel realistisch. Deze dienstverlening is voor de persoon die zijn auto wilt verkopen geheel gratis en vrijblijvend.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.