Educatief speelgoed voor uw kinderen

Ieder kind houdt van speelgoed, dat kunnen we wel stellen. En dat is ook prima, want door het spelen met het speelgoed leren ze bijvoorbeeld ook om te gaan met andere kinderen – iets dat erg belangrijk is. Daarnaast kan vooral houten speelgoed enorm educatief zijn, en uw kind dus helpen om zichzelf tijdens het spelen te ontwikkelen.

Speelgoed van hout is er in vele verschillende vormen, maar het educatieve karakter schuilt in bijna alle uitvoeringen. Hieronder hebben we een aantal ontwikkelingen van een kind op een rijtje gezet, die worden gestimuleerd door het spelen met houten speelgoed.

Rekenen & tellen

Er is veel speelgoed dat zich richt op het rekenen en tellen van kinderen. Zo zijn er speelgoedsets die kinderen in staat stellen verschillende vormen uit elkaar te halen en te tellen, en zijn er rekendozen die kinderen leren optellen en simpele sommen te maken.

Sorteren

Welke vorm of variant hoort bij welke andere vorm? Een vormenplank of sorteerplank leert kinderen om te sorteren op vorm of variatie. Zo kunnen ze tijdens het spelen ontwikkelen.

Stapelen

Door onderdelen van speelgoed op te stapelen, bijvoorbeeld op basis van kleur of grootte, leren kinderen welke vormen en kleuren er bij elkaar passen – en ontwikkelen ze inzicht voor bepaalde volgordes.

Zo is er nog veel meer educatief speelgoed dat uw kind kan gebruiken om zich te ontwikkelen, zonder dat natuurlijk in de gaten te hebben! 

Over Tojs.nl

Bij Tojs.nl bent u aan het juiste (internet)adres om uw houten speelgoed goedkoop en eenvoudig online te kopen. Ons ruime assortiment met houten loopfietsen, houten treinen en houten keukentjes van bekende merken als BigJigs, I’m Toy, Kapla en New Classic Toys.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.