Dunlop: van racebanden tot autobanden

Het bandenmerk Dunlop heeft heel wat gezichten met verstomming geslagen wanneer Dunlop in samenwerking met BMW de titel van de befaamde Zurich 24-uurs race op de Nürburgring binnensleepten. Na een helse rit van 154 ronden en een afstand van 25.378 kilometers haalden Jörg Müller, Augusto Farfus, Uwe Alzen en Pedro Lamy als eerste de finish. Zij eindigden nog voor het befaamde Ferrari team en de Audi R8 van Phoenix racing.

Overwinning is geen toeval

Dunlop team heeft deze overwinning niet aan toeval te danken. Op de autobanden van Dunlop wordt al 120 jaar onderzoek uitgevoerd om een uitstekende prestatie te kunnen verzekeren. Dunlop zet zich in voor het ontwikkelen van innovaties en successen in de autosport. Al deze ontwikkelingen hebben ertoe geleidt dat Dunlop een ongeëvenaarde reputatie heeft weten op te bouwen onder de auto-en motorliefhebbers overal ter wereld.

Dunlop is al meer dan 120 jaar bezig met het veranderen van de banden wereld. De innovaties van Dunlop beperken zich niet alleen tot de autosport. De technische ontwikkelingen worden ook toegepast in standaard autobanden. Op die manier kan elke bestuurder genieten van jaren onderzoek op vlak van veiligheid en prestatie.

Dunlop over de hele wereld

Omdat Dunlop banden toegankelijk zijn voor iedereen was het slechts een kwestie van tijd voordat Dunlop zich wereldwijd zou verspreiden.  In 1999 domineerde Dunlop, in samenwerking met Goodyear, de hele bandensector in zowel Europa, Japan als de Verenigde Staten. Hieruit zijn 6 joint-ventures ontstaan.

Om het onderzoek naar de perfecte band voort te zetten, richtte Dunlop maar liefst drie ontwikkelingscentra op in Europa. De belangrijkste ontwikkelingslocatie bevindt zich in Hanau in Duitsland. De andere twee bevinden zich in Birmingham (Engeland) en Montlucon (Frankrijk). Het ontwikkelingscentrum in Engeland specialiseert zich in racebanden en het centrum in Frankrijk in Motorbanden. Alle centra volgen de “Race-to-Road” filosofie die Dunlop kenmerkt.

De joint-venture overeenkomst heeft heel wat voordelen voor Dunlop maar ook voor de Dunlop gebruiker. Door deze structuur kunnen de banden profiteren van de kennis en de gecombineerde middelen die voortvloeien uit mondiale activiteiten zonder de lokale markt uit het oog te verliezen. Het eindresultaat is dus een band uit globale top kwaliteit aangepast aan de lokale behoeften.

Een lange weg

Het bandenmerk Dunlop heeft een ontzettend lange weg afgelegd. Het Dunlop verhaal dat in 1888 begon met een schotse dierenarts die de banden van de driewieler van zijn zoon verving door rubberen strips gevuld met lucht, tot een top producent die zich engageert voor top prestaties in veiligheid voor alles met vier of twee wielen op de baan.

Het succes van Dunlop gaat hand in hand met de innovaties en vernieuwingen van het bedrijf en zijn producten. Dunlop is vooral bekend geworden door de vernieuwingen die het heeft aangebracht in de autosport. Pas later werd de vergaarde racetechnologie overgedragen naar de alle daagse auto- of motorbanden, wat een globaal succes verzekerde.
Dunlop kan nu al terugblikken naar een geschiedenis van 120 jaar waar uitzonderlijke resultaten op het circuit zijn bereikt, bijvoorbeeld 34 overwinning op Le mans 24 uur Endurance race. En het staat als een paal boven water dat er nog meer uitzonderlijke resultaten zullen volgen.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.