De veiligheid van fietsers verbeteren is belangrijk

Fietsers die gewoon in het verkeer fietsen zijn veel meer blootgesteld aan gevaar en mogelijke ongevallen.  Daarom is het van groot belang dat men een kwalitatieve maar goedkoopste fiets  heeft , dat je goed zichtbaar bent en dat zowel de weg als de fietspaden veilig zijn en goed onderhouden worden.

Uit onderzoek is gebleken dat  maar liefst 190 fietsers in het verkeer overlijden en zelfs meer dan 9.000 fietsers lopen in het verkeer ernstige verwondingen op  waarna  ze naar het ziekenhuis moeten gebracht worden.  De rijksoverheid houd zich veel bezig met het belang van de fietsers,  onlangs hebben ze zelfs een registers aangemaakt waar men  een aangifte kan doen van zijn gestolen moederfiets en indien men je fiets terug vinden kunnen ze jou iets laten weten.

Om fietsers te beschermen  neemt de rijksoverheid verschillende maatregelen zoals:

–          Het aanleggen van nieuwe en veilige fietspaden.  Dit wordt in overleg gedaan met gemeentes en provincies.
–          Opzetten van campagnes om beter zichtbaar te zijn in het verkeer zoals fietsverlichting en fluorescerende vestjes, dit doet  men in samenwerking met de Fietsbond doet.
–          Het stimuleren van de samenwerking tussen gemeentes zodat ze kennis delen hoe men de fietspaden veiliger kunnen maken.

In 2013 is er een grootschalig onderzoek gedaan, met dit onderzoek heeft men informatie vergaard zodat men te weten is gekomen waarin men moet investeren om de veiligheid van de fietsen te garanderen in de toekomst.  Dit doen ze natuurlijk met als doel om het aantal doden met de fiets omlaag te brengen en het aantal zware verwondingen bij fietsers terug te brengen.

Ook probeert men door middel van campagnes de oudere generatie op de hoogte  te brengen van de grotere veiligheid om deze aan te sporen om terug met de fiets te gaan rijden.  Indien nodig kunnen ze altijd een elektrische fietsen Zoetermeeraanschaffen die het makkelijker maakt voor hen.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.