De toekomst wordt nu gebouwd

In Uitgeest is het startsein gegeven voor de bouw van een ‘Energie Plus Woning’ door Energy 2020 BV en Stam Bouw. Energy 2020 is een pionier op het gebied van de energiezuinige woningen en komt met een revolutionaire doorbraak; een huis dat meer energie kan opleveren dan het verbruikt.

Goede isolatie

De ‘Energie Plus Woning’ van Energy 2020 wordt mogelijk gemaakt door een zeer goede gevelisolatie, dakisolatie en vloerisolatie en uitstekend luchtdichtheid. Daarnaast beschikt de woning over elektrisch verwarmend glas (geen radiatoren meer) en over een CO2 gestuurde balansventilatie. Een PV-systeem op het dak en een zonneboiler voorzien de woning van hernieuwbare energie en warm water.

Innoveren in een duurzame toekomst

Deze ‘Energie Plus Woning’, die Stam Bouw gaat bouwen op de Westergeest 71 in Uitgeest, illustreert hoe de bouwsector in de regio Noord-Holland Noord actief innoveert en de duurzame toekomst nu al uitrolt. Goede isolatie staat hierbij hoog op de agenda. Stam Bouw doet met het Energy 2020 huis geen concessies aan de architectuur en werkt zo veel mogelijk volgens het cradle to cradle principe. Stam Bouw is een jong en ambitieus bedrijf, dat niet bang is om uitdagingen aan te gaan. In de loop der tijd heeft Stam Bouw een gestage groei doorgemaakt en een schat aan ervaring opgebouwd.

Samenwerkingsovereenkomst

Door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen Stam Bouw, Servicepunt Duurzame Energie en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord wordt Stam Bouw partner van het Europese EFRO project Innovatiesnelweg. De partners van Innovatiesnelweg houden al in de ontwerpfase van nieuwbouw of renovatieplannen rekening met de levensduur van het gebouw en kiezen voor milieuvriendelijke bouwwijzen en materialen. Energieverbruik en milieu-effecten worden meegenomen in planvorming en realisatie. Kwaliteit van maatregelen wordt getoetst en gepubliceerd. Innovatiesnelweg zorgt dat duurzame projecten, technieken en kennis onder de aandacht worden gebracht. Innovatiesnelweg deelt de kennis met bouwbedrijven, installateurs, eigenaren en gebruikers.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.