De mogelijkheden van jouw webshop blijven uitbreiden

Als webwinkel is het belangrijk om de functionaliteiten te blijven uitbreiden. Zo kun je jouw bezoekers een steeds betere ervaring bezorgen: wanneer bezoekers zich thuisvoelen en de webshop aan hun eisen voldoet, zullen ze eerdere overgaan tot een aankoop.

Het uitbreiden van webshop software is helaas niet altijd even makkelijk. Zeker wanneer je gebruik maakt van een pakket in eigen beheer (open source bijvoorbeeld) is het vaak een technisch verhaal om uitbreidingen te doen: je zal moeten werken met de programmeertaal van de software, wat ervoor zorgt dat dit soort taken vaak moeten worden uitbesteed.

Kant en klare software?

Een stuk makkelijker wordt het al wanneer je gebruik maakt van kant en klare software. Dit is webwinkel software die in beheer is bij een derde partij – zij dragen zorg voor het onderhoud van het platform, en ook voor de techniek die op de achtergrond draait. Door dit uit handen te geven heb je als webwinkelier alweer een zorg minder, en kun je je concentreren op het verkopen van producten.

Mogelijkheden uitbreiden

Ga je een webwinkel beginnen dan is het goed om vooraf de mogelijkheden tot uitbreiding te bestuderen: heb je zelf de technische kennis om uitbreidingen toe te voegen aan je webshop software of wil je liever dat een derde partij dit in beheer heeft? In dat laatste geval is het vaak mogelijk om bepaalde ‘add-ons’ te kopen: dit zijn kleine toevoegingen aan je webwinkel die je voor net zo’n kleine prijs kunt aanschaffen.

Je kunt dan denken aan bepaalde filters, taalmodules, offerte aanvraag-formulieren, een dagaanbieding module, noem het maar op.

Dit is zijn allerlei onderdelen die dikwijls niet als standaard aanwezig zijn bij webwinkel software, maar voor de gebruiker een grote toegevoegde waarde hebben – bedenk dus vooraf goed wat je met jouw webshop wilt gaan doen in de toekomst, en kies op basis daarvan een platform.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.