De geschiedenis van het goud

Toetankamon

De geschiedenis van het goud gaat nog verder terug dan de Egyptenaren. Namelijk naar de tijd van Toetankamon. De allereerst gouden juwelen komen uit de periode van 3000 voor Christus.  Dit kwam uit het gebied tussen Tigris en Eufraat in het zuid van Irak. De archeologen vonden hier enorme schatten in de koninklijke tombes. Tussen deze schatten vonden ze prachtige juwelen zoals een gouden helm bezet met prachtige juwelen en een diadeem van de koningin met gouden blaadjes, oorringen, halskettingen en nog meer juwelen. Deze juwelen werden gemaakt door Summerische juweliers. Deze mensen hadden 5000 jaar gelden al de techniek van het goud maken in handen. Het waren kunstenaar en hadden vanwege hun vakmanschap een hoog aanzien.

Deze technieken werden verfijnd door de Egyptische goudsmeden, die de technieken om de zuiverheid van goud te testen verder verfijnden. De mensen ontdekken dat dit door verhitting gedaan kon worden en begonnen ook goud met andere metalen te versmelden. Op deze manier werd het zachte goud harder en konden er andere kleuren ontstaan. In Peru werd rond dezelfde tijd ornamenten en voorwerpen gemaakt door goud te verhitten en dit met een hamer te bewerken. Een heel andere manier dus.

U en uw goud

Bent u op zoek naar goud? De juwelier in Arnhem staat graag met advies en een prachtige gouden collectie voor u klaar. Ook indien u uw gouden juwelen graag kwijt wilt omdat u de juwelen bijvoorbeeld niet draagt en u het geld voor iets anders kunt gebruiken, doen wij aan goud inkoop in Nijmegen.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Lezen en Boeken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.