De concurrentie aangaan met grote webshops

Voor de kleine en middenkleine webshops in Nederland is het vaak lastig concurreren tegen de grote winkels in een markt. Vooral in een markt met zeer populaire producten is de concurrentie vaak erg groot, wat ervoor zorgt dat je als kleine webshop moeilijk de aandacht naar je toe kunt trekken. Toch is het niet onmogelijk, hoe kun je de grote jongens verslaan?

De eerste stap is het in beeld brengen van de sterkten en zwakten van de verschillende concurrenten, zodat je volledig in kaart hebt wat de andere webshops in de markt allemaal doen: Wat doen ze wel en vooral ook niet goed? Is de service goed geregeld en hoe wordt dit dan op de website gecommuniceerd? Kun je snel contact opnemen en welke mogelijkheden zijn er daartoe?

Wanneer je dit in kaart hebt gebracht zie je dat er bepaalde dingen uitkomen die grotere webwinkels slecht oppakken – dat zijn de kansen die je kunt grijpen! Moet je nog een webshop starten? Dan is het goed om deze punten ook voor je eigen shop te beschrijven, zo kun je een goede vergelijking maken.

De software

Wanneer je kiest voor de juiste webshop software kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je technisch niet achterloopt. Je kunt gebruik maken van de mogelijkheden die nodig zijn om een goede webshop neer te zetten, en er zijn de nodige add-ons beschikbaar om de webwinkel uit te breiden. Daardoor kun je je gaan richten op andere onderdelen waarop je de concurrentie kunt verslaan.

TIP: grote online shops hebben vaak moeite met snel schakelen door de omvang van de organisatie, hierdoor kan bijvoorbeeld contact opnemen moeilijker zijn. Zorg dat je dit als kleine webshop wel optimaal inricht, en klanten zo snel mogelijk informeert. Daar kun je al de eerste slag slaan!

Over Shoptrader
Shoptrader is opgericht in mei 2005 en behoort met ruim 1500 webwinkels tot de top van Nederland. Een bedrijf met 8 enthousiaste en gedreven professionals, die zich elke dag volledig inzetten om vele webwinkels te ondersteunen. Webwinkels waar ondernemers dagelijks hun inkomsten mee verdienen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.