De behandeling van uw houten vloer

Heeft u een houten vloer of parketvloer in uw woonkamer of huis liggen? Het is dan van belang dat u deze goed onderhoud en dus af en toe uw houten vloer laat schuren of uw parketvloer laat schuren. Wanneer dit is gedaan is uw vloer weer als nieuw en kunnen er weer nieuwe laklagen aangebracht worden.

Iedere vloer heeft zo zijn eigen behandeling nodig. Een parketvloer heeft bijvoorbeeld een andere behandeling nodig dan een gelakte vloer. Om dit zo goed mogelijk te doen zijn er eigenlijk vijf soorten behandelingen voor de behandeling van uw vloer.

Schuren:

Bij het schuren wordt er drie keer geschuurd waarbij eerst de oude was/wax of lak-lagen worden verwijderd, daarna worden de ondiepe krassen verwijderd en vervolgens wordt de vloer glad geschuurd.

Polijsten:

Nadat de vloer geschuurd is, wordt deze gepolijst om de nerven van het hout af te sluiten. Op deze manier wordt er een egaal geschuurde vloer gecreëerd. Wanneer dit is gebeurd is de vloer erg goed bestand tegen vuil en vocht. Bovendien zal het beter tegen morsen van bijvoorbeeld drinken of eten kunnen.

Parketlak:

De vloer kan ook voorzien worden van een kras en slijtvaste parketlak. Dit wordt drie keer gedaan. Vervolgens wordt er voor de beste passende soort lak gekozen.

Vloerolie:

De vloer kan ook worden geolied. Dit is erg populair op het moment omdat zij de vloer een prachtige uitstraling geven. Deze vloeren vragen echter wel een specifieke behandelingen en onderhoud om de eigenschappen van het hout te benadrukken en om deze eigenschappen te behouden.

Wilt u uw vloer ook goed onderhouden? Bekijk voor meer informatie onze website.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.