Couperose

Het constant hebben van rode wangen wordt ook wel couperose genoemd. couperose is een huidaandoening met als een van de symptomen dus het hebben van rode wangen.

Wat is couperose?
Zoals hier boven aan al stond beschreven is couperose een huidaandoening die er voor zorgt dat er rode wangen ontstaan. Over het algemeen hebben enorm veel mensen last van couperose. De aandoening is ongevaarlijk. Dit neemt echter niet weg dat het voor mensen die couperose hebben enorm vervelend is.

Naast de wangen kan ook de neus een rode kleur krijgen. In sommige gevallen worden ook het voorhoofd en de kin rood. De vraag is natuurlijk, waar komt deze rode kleur vandaan? Er bevinden zich meerdere bloedvaatjes onder de huid.

Bij couperose zetten deze bloedvaatjes zich uit en neemt het aantal toe. Zodra dit gebeurd zijn de bloedvaatjes duidelijk te zien. Je kunt deze bloedvaatjes herkennen doordat ze gekronkeld of streepvormig zijn. Wanneer de bloedvaatjes zich continu uitzetten, ontstaat er een permanente rode kleur op bepaalde delen in het gezicht, bijvoorbeeld de wangen. Een andere benaming voor dit verschijnsel is ook wel teleangiëctasieën.

Couperose voorkomen
Het is lastig om couperose te voorkomen. Dit hangt af van een aantal factoren. Bepaalde factoren kunnen er namelijk voor zorgen dat je couperose krijgt. Een aantal voorbeelden van deze factoren zijn: warmte, sommige voedingsproducten, bepaalde geneesmiddelen en kou.

Welke behandelingen zijn er?
Gelukkig zijn er meerdere behandelingen mogelijk voor mensen met couperose. Er zijn behandelingen die de couperose verminderen, en er zijn behandelingen die de couperose verwijderen. Een aantal voorbeelden van behandelingen zijn:
– De adertjes aantikken
– Camouflage
– Laserbehandelingen
– Flitslampen/lichten
– Coaguleren

Tips
Hier boven stond al vermeld dat bepaalde factoren couperose kunnen veroorzaken of uitlokken. Wanneer we spreken over tips voor couperose komen we ook weer op deze factoren terug. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om goed voor je huid te zorgen.

Dit kun je doen door middel van de huid te beschermen tegen de zon en gebruik te maken van een goede crème. Een andere handige tip is om een dagboek bij te houden. Hier in kun je beschrijven wanneer je meer last kreeg van couperose en wat je die dag gedaan hebt. Zo kun je misschien na verloop van tijd een patroon terug vinden, en kun je in de toekomst couperose misschien wel voorkomen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.