Couperose voorkomen

Er zijn veel mensen op de wereld die te kampen hebben met de huidaandoening couperose. In België en Nederland heeft al 10% van de gehele bevolking last van deze huidaandoening. Natuurlijk is couperose zeer vervelend en wanneer je het eenmaal hebt opgelopen is er een kleine kans dat de aandoening zal verdwijnen. Wanneer je nog geen couperose hebt en besluit dat je het wilt voorkomen zijn er eventuele mogelijkheden.

Couperose voorkomen

Eigenlijk moet je net weten dat couperose bestaat, dit kan doordat een familielid of een vriend opeens met deze huidaandoening geconfronteerd wordt. Wanneer je besluit dat je couperose wilt voorkomen is het belangrijk om over de uitlokkende factoren goed op de hoogte te zijn. Een aantal factoren die je het beste kunt vermijden of met mate kunt gebruiken zijn: warmte, kou, bepaalde geneesmiddelen, voedingsproducten.

Goede verzorging

Ieder lichaam heeft verzorging nodig, daarom is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Omdat het gezicht niet beschermd wordt zal het door weer en wind moeten gaan. Wanneer je couperose wilt voorkomen is het belangrijk om zachte reinigingsmiddelen voor de huid te gebruiken. Daarnaast kun je het beste reinigingsmiddelen die zeep of alcohol bevatten vermijden. Ook kun je het beste te heet of te koud water vermijden.

Wanneer je couperose kunt vermijden kun je ook het beste een aantal stoffen mijden, voorbeelden hiervan zijn menthol, steroïde, parfum, pepermunt en zalf.

Helaas is het wel erg lastig om couperose te voorkomen. Factoren die couperose uitlokken of verergeren zijn vaak de bezigheden die je in het dagelijkse leven tegenkomt en gebruikt. Daarom is het van belang om de factoren zoals warmte, kou, bepaalde geneesmiddelen en voedingsproducten te vermijden. Natuurlijk is het niet mogelijk om alles te vermijden, maar met zekere mate te minderen kan de komst op couperose ook al verminderen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.