Communiceren kun je leren

Het communiceren met anderen is ook veelal een traject wat je leren moet of kan. Vaak reageren mensen niet op een slimme of nette manier waarom vaak conflicten ontstaan. Gelukkig is bijna alles te leren in dit leven. Heb je nooit leren communiceren zal het voor jou vaak meer moeite kosten dan voor iemand die opgroeide in een gezin waarin communicatie niet of nauwelijks aanwezig is(of geweest is.) Geweldloze communicatie helpt ons beter in het leven te gaan staan, zeggen wat we willen en bovenal horen wat de ander jou vertellen wil.

Coach Almere

Iedereen kent vast wel de uitspraak over het beruchte “korte lontje”  Dat is een goed voorbeeld van hoe het NIET moet. Maar hoe en wat kunnen we eraan doen om dat zoveel mogelijk te vermijden of te veranderen? Je moet naar anderen kunnen luisteren om zelf beter te kunnen communiceren.

Het is heel belangrijk dat je precies kunt over brengen op de ander wat je zeggen wil, zonder je stem te hoeven verheffen of zelfs boos te worden. Dan kan je geweldloos communiceren zo dat zo mooi genoemd word. Heel veel mensen beschikken helaas over weinig tot geen geduld en kunnen alleen negatief reageren, hiervoor is deze training heel geschikt!
Omdat het je helpt positiever te reageren en dus ook positiever in het leven te staan.
Communicatie is prachtig en onmisbaar mits goed uitgevoerd.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.