Communicatie bij veranderingen

Communiceren kan op vele verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld iets overbrengen met gebaren en met woorden. We noemen dit ook wel non-verbale en verbale communicatie. Niet iedereen is hier even goed in en bij veranderingen op de werkvloer is het een essentieel onderdeel. Handig is dan om een communicatietraining te volgen.

Niet te snel toegeven

Wanneer er veranderingen plaatsvinden binnen een organisatie is het essentieel dat er goed gecommuniceerd wordt. Veranderingen veroorzaken vaak onzekerheden bij mensen. De meeste mensen omgeven zich het liefst met zekerheden en door middel van goede communicatie kan dit bereikt worden. Daarnaast is het vanzelfsprekend belangrijk dat beide partijen zich goed voelen bij de verandering. In de praktijk zien we vaak dat medewerkers de veranderingen accepteren terwijl ze eigenlijk niet helemaal eens zijn met de beslissingen die van bovenaf genomen worden. Assertiviteit speelt hierbij een grote rol.

Durf je mening te geven

Wanneer je in een organisatie zit is het soms lastig om je mening te geven. Helemaal als je nog maar net bent aangenomen. Wanneer je twijfelt of aarzelingen hebt om je mening te geven of een idee uit te spreken in een grote groep dan is een assertiviteitstraining de juiste keuze om hier iets aan te gaan doen! Met een dergelijke training ontdek je hoe je met meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht in staat bent om jezelf zichtbaar te maken in een groepsgesprek. Zo leer je beter voor jezelf op te komen en kun je bij veranderingen op de werkvloer beter je mening geven.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.