Broertjes de cel in wegens reeds inbraken

De rechtbank in Zutphen heeft de broertjes J. en M. van der W. uit Apeldoorn vandaag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 30 en 24 maanden, waarvan een jaar voorwaardelijk. Niet alle dertien inbraken in Apeldoorn en Wenum, waarvan de twee werden verdacht, zijn voldoende bewezen. Vandaar dat de straffen wat lager uitvielen dan de eis van de officier van justitie twee weken terug.

Crisis zorgt voor meer inbraken

In het gehele land zorgt de aanhouden crisis voor meer inbraken. Mensen die hun hoofd niet meer boven water kunnen houden gaan elders op zoek naar manieren om toch aan hun geld te komen. Inbreken is dan een keuze die snel gemaakt wordt.

Laat uw woning inspecteren

Preventief maatregelen nemen om inbrekers buiten de deur te houden is altijd verstandig. Schakel daarom een slotenmaker in om uw woning te inspecteren en laat, waar nodig, nieuwe sloten plaatsen die het Politiekeurmerk dragen. Dit soort sloten zijn een ware plaag voor inbrekers waardoor ze al snel de hoop opgeven en u de inbrekers geen kans geeft.

Slotenmakers weten wat er speelt

Door het aantal oproepen en klussen weten slotenmakers vaak eerder dan de politie dat er inbrekers actief zijn, aldus een slotenmaker uit Eindhoven. Hij zegt: ‘Vaak gaat het als een lopend vuurtje wanneer er een poging tot of een inbraak is geweest. Wat je dan ziet is dat de omliggende bewoners schrikken van het idee dat er bij hun ingebroken kan worden. Daardoor laten ze preventief hun huis goed beveiligen met nieuwe sloten’.

Laat u dus niet verrassen en neem contact op met de dichtstbijzijnde slotenmaker in uw regio.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.