Besparen op energiekosten met slimme thermostaat

Een van de grootste kostenposten van Nederlandse huishoudens zijn de stookkosten. We leven in een land waarin we helaas vaak de verwarming in huis flink moeten laten werken. Gelukkig ontdekken we steeds meer manieren om zo veel mogelijk te kunnen besparen op deze energiekosten. Een van die manieren is het laten installeren van een slimme thermostaat door een elektricien die gekoppeld is aan een slimme meter.

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een digitale thermostaat de u de mogelijkheid biedt om uw energieverbruik in de gaten te houden. Een slimme thermostaat is voorzien van een gemakkelijk te bedienen aanraakgevoelig beeldscherm. U kunt bijvoorbeeld zien op welke momenten van de dag u veel of weinig energie verbruikt en welke apparaten veel energie verbruiken zoals verlichting. Sommige slimme thermostaten zijn zelfs op afstand te bedienen via een app op uw smartphone. Recent onderzoek van Enexis heeft uitgewezen dat huishoudens die beschikken over een slimme thermostaat die gekoppeld is aan een slimme meter gemiddeld 15% minder elektriciteit verbruiken.

Welke soort thermostaat kiezen?

Steeds meer mensen vervangen hun verouderde handbediende kwikthermostaat door een digitale of slimme thermostaat vanwege de hierboven genoemde voordelen. Om erachter te komen welke thermostaat u het beste kunt kiezen in combinatie met uw verwarmingssysteem kunt u het beste een professionele verwarmingsmonteur bij u in de buurt inschakelen. Hij kan ook meteen bekijken of het mogelijk is om in uw huis een slimme thermostaat te installeren. Het is namelijk niet in alle situaties mogelijk om een dergelijke thermostaat te laten plaatsen. Slimme thermostaten worden soms aangeleverd door de energieleverancier, maar ze zijn ook los verkrijgbaar.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.