Besparen op energie? Installeer PVC ramen en deuren!

Wie graag wil besparen op energie en de woning een stuk duurzamer wil maken doet er verstandig aan ramen en deuren in huis met PVC ramen en deuren te vervangen. PVC heeft namelijk een zeer hoge isolatiewaarde, zowel op thermisch vlak als op het gebied van geluid. In dit artikel leggen we u meer uit over de voordelen van PVC ramen en deuren.
Voordelen PVC ramen
Wanneer we in onze woning PVC ramen gaan monteren dan heeft dat natuurlijk zo zijn voordelen. Een van de meest belangrijke punten is het onderhoud, maar bij PVC ramen hoeft u zich daar niet druk om te maken. PVC ramen zijn namelijk zo goed als onderhoudsvrij. PVC is een licht materiaal en is erg goed bestand tegen de elementen waardoor het erg lang mee gaat. Daarnaast biedt PVC ook nog eens een enorm hoge isolatiewaarde.
Isolatie
PVC heeft de plezierige eigenschap om goed te isoleren. Zowel warmte als geluid wordt enorm goed geïsoleerd waardoor u veel beter de warmte in huis houdt en het geluid van zowel buiten als van binnen tegen kunt houden. PVC bestaat uit holle ruimtes, des te meer van deze holle ruimtes zich in het profiel van het PVC bevinden, des te hoger de isolatiewaarde. Naast de hoge isolatiewaarde kunt u genieten van een onderhoudsvrij materiaal.
Onderhoud
PVC ramen vereisen nauwelijks onderhoud, een beetje vergelijkbaar met aluminium ramen. Onderhoud is een zeer eenvoudig proces, ze hebben namelijk geen speciale reiniging nodig of vergen geen speciale schoonmaakmiddelen. Doorgaans is afnemen met een vochtige doek voldoende.
Voordelen PVC deuren
PVC wordt steeds vaker gebruikt voor de fabricatie van deuren. Zowel de binnendeur als de buitendeur wordt vandaag de dag van PVC gemaakt en het grote voordeel daaraan is, dat de deuren nagenoeg vrij van onderhoud zijn. Ze hoeven maar een paar keer per jaar te worden schoongemaakt. De levensduur van een PVC deur ligt tussen de 10 en 15 jaar.

Wilt u een deur met bijzondere ornamenten, beglazing of een bepaalde kleur? Geen probleem. Met de PVC deuren van tegenwoordig is alles mogelijk. Bovendien zijn de deuren ook nog eens enorm goed beveiligd en hebben ze een hoge isolatiewaarde. Hierdoor kunt u enorm besparen op uw energierekening, maar hebben uw buren ook minder last van u en vice versa qua geluid.

De voordelen nog even op een rijtje:

● Zowel PVC deuren als ramen beschikken over een enorm hoge isolatiewaarde.
● PVC trekt geen stof aan, ze hebben namelijk een zeer laag elektrostatisch karakter.
● PVC kan goed tegen zout, olie en niet-oxiderende zuren.
● PVC is heel brandveilig.
● De levensduur van PVC ramen en deuren is ongeveer 10 tot 15 jaar.
● PVC deuren zijn standaard voorzien van een 3-punt-haakslot waardoor ze enorm lastig zijn open te breken.
● PVC hoeft niet geverfd of gelakt te worden, er hoeft weinig aan te gebeuren en is daarmee dus onderhoudsvrij.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.