Bespaar honderden euro’s met dakisolatie

Een goede woningisolatie betekent besparen op uw energiekosten. Steeds meer mensen zijn hiervan op de hoogte, maar hebt u al actie ondernomen? Hoe staat het bijvoorbeeld met de isolatie van uw dak. Warme lucht stijgt op, dit betekent dat huizen waarvan het dak niet goed is geïsoleerd erg veel warmte verliezen waardoor de verwarming extra hard moet werken.

500 euro minder stookkosten per jaar

Door het dak van uw woning goed te isoleren kunt u wel 500 euro per jaar besparen op uw stookkosten. Dat is een aanzienlijk bedrag. Maar hoeveel kost het isoleren van mijn dak zult u zich misschien afvragen? Dat zal u vast meevallen. Er zijn veel gemakkelijk uit te voeren maatregelen mogelijk die niet veel hoeven te kosten. Een deskundige dakdekker bij u in de buurt zal u graag vrijblijvend informeren over de dakbedekking mogelijkheden.

Landelijke en lokale subsidieregelingen

Wat u ook moet weten is dat er diverse landelijke en lokale subsidieregelingen bestaan voor het voordelig isoleren van uw woning. Ook voor het isoleren van uw dak bestaan er aantrekkelijke subsidies. Informeer er eens naar bij uw gemeente. Verder heeft de overheid sinds een aantal jaar het btw-tarief verlaagd van 19% naar 6% voor het laten plaatsen van dakisolatie in woningen. Dit verlaagd btw-tarief geldt voor de arbeidskosten en de materialen als de materiaalkosten minder dan de helft van de totale kosten bedragen, anders geldt het lage tarief enkel voor de arbeidskosten.

Denk ook aan het milieu

Denk niet alleen aan de gunstige effecten van een goede dakisolatie op uw portemonnee, maar denk ook aan het positieve effect op het milieu. Doordat u met een goede dakisolatie minder hoeft te stoken, stoot u minder CO2-uit en belast u het milieu een stuk minder. Daar hebben we allemaal voordeel van!

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.