Bang dat u kampt met een burn out?

Een burn out, het betekent eigenlijk zoiets als opgebracht. Iemand die een burn out heeft, heeft jarenlang roofbouw gepleegd op zijn lichaam en geweest. Het eist zijn tol wanneer er lange tijd sprake is van overbelasting, frustraties en stress. Iemand raakt zo uitgeblust dat rust niet genoeg meer is om weer in balans te komen. Een burn out groeit dan wel geleidelijk maar je ziet de symptomen van een burn out eigenlijk pas wanneer het te laat is. Iemand met een burn out merkt pas dat hij of zij last heeft van een burn out wanneer diegene ‘ineens’ niets meer kan. Het gaat pas over als de oorzaak weg is. Dit kan betekenen dat iemand die kampt met een burn out een andere baan moet zoeken.

Mensen die kampen met een burn out zijn vaak harde werkers die erg streberig zijn. Ze doen graag hard hun best en zullen daardoor wel de laatsten zijn die naar de waarschuwingen die het lichaam geeft, te luisteren.

Burn out symptomen zijn:

–          Door-en-door vermoeid

–          Hoofdpijn

–          Last van de maag en darmen

–          Slecht eten

–          Slecht slapen

–          Hartkloppingen

–          Hoge bloeddruk

–          Pijn in de nek en in de onderrug.

–          Concentratieproblemen

–          Heel emotioneel

–          Snel geïrriteerd

–          Veel piekeren

–          Lusteloos

–          Besluiteloos

–          Depressief

–          Vergeetachtigheid

–          Wazig gevoel in het hoofd

Wanneer iemand met een burn out kampt zonder dat hij of zij het weet komt er ondertussen op het werk en thuis al minder uit hun handen. Het werk dat ze doen, doen ze minder goed. Dit beseffen ze dan wel maar al te goed. Het gevolg hiervan is dat ze nog meer druk op zichzelf leggen en nog gefrustreerder raken met alle gevolgen van dien.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.