Apple soms té ´geheim´

Apple is vaak in het nieuws. Vooral wanneer ze een nieuw product gelanceerd hebben staan ze vol op in de belangstelling. Maar wat vaak vergeten wordt, Apple staat in de aanloop tijd naar het nieuwe product toe nog meer in de spotlights. Dit pakken ze slim aan door zo nu en dan geruchten los te laten over hun nieuwe product, wat direct over wordt genomen door verscheidene media.

Aandacht

Het door Steve Jobs opgerichte bedrijf weet goed hoe ze de mensen massa moeten bespelen. Wanneer de nieuwste iPhone voor het eerst verkocht wordt, staan er duizenden mensen in de rijen om het nieuwste speeltje als een van de eersten te bemachtigen. Apple heeft ons, de mens in haar greep. We wachten allemaal tot de nieuwste release en hebben het hier constant over.
Apple houdt de spanning vast door zo nu en dan wat geruchten over het nieuwe product los te laten. Zo lekt er soms ´per ongeluk´ wel eens een foto van de nieuwste iPhone onderdelen. De wereld is in opschudding , het megabedrijf in beeld, oftewel precies wat ze willen. De rest van het nieuwe product houdt Apple uiterst geheim, tot de release datum. Maar is dit nou wel zo goed?

Problemen

De laatste tijd is er een discussie ontstaan over de geheimhouding van de nieuwste gadgets. De laatste iPhone werd uitgebracht met opeens een nieuwe connector voor het opladen en koppelen van de iPhone. Dit bracht veel problemen met zich mee. Leveranciers van opladers en andere iPhone kabels moesten direct terug naar de tekentafel om zo snel mogelijk hun bestaande producten te veranderen, zodat deze weer past bij de nieuwste iPhone. De klant is hier de dupe van geweest, de kabels werden duurder en slechter van kwaliteit.
Wat te denken van de iPhone hoesjes? Door de vorm van nieuwe telefoon moesten fabrikanten van hoesjes direct naar de tekentafel om nieuwe hoesjes uit te brengen.

Bedrijfsvoering

De problemen hebben ervoor gezorgd dat leveranciers, fabrikanten en consumenten gingen klagen bij Apple. Deze partijen willen dat Apple eerder de nieuwe producten onthult, zodat consument en vooral fabrikant hier op in kan spelen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.