Anatomie van een Italiaans overhemd

Jezelf onderscheiden met stijlvolle kleding is iets waar veel mannen naar op zoek zijn. Dit begint met de kleinste details, onderdelen van de kleding die niet meteen zullen opvallen. Zo ook bij een overhemd; niet ieder overhemd is hetzelfde, het tegenovergestelde is zelfs waar. Laten we eens een kijkje nemen naar de anatomie van een Italiaans overhemd.

Wanneer we kijken naar de verschillen tussen de ‘standaard’ overhemden en de Italiaanse overhemden zien we dat het onderscheid niet enkel zit in de pasvorm, maar dat de details over het gehele shirt op te merken zijn. Juist die details maken de Italiaanse shirts zo stijlvol.

De anatomie van het overhemd

Zo zien we bij nummer 1 het boord: de Italiaanse shirts hebben een scherp weggesneden ‘Cut Away’ boord, een belangrijk onderdeel dat invloed heeft op de uitstraling van het gehele shirt. Dit geeft de moderne look aan het overhemd.

Met nummer 2 wordt het schouderstuk aangeduid, in dit geval een ‘Yoke’. Vooral te zien aan de achterkant, dit detail accentueert de schouders en brengt daarmee een stijlvolle pasvorm.

Zien wat er nog meer opvalt aan de Italiaanse shirts? Bekijk de anatomie van een Italiaans overhemd op ons blog en zie welke details het verschil maken!

Over Camizza

Camizza is een Nederlands modelabel, opgericht in 2010, met een grote voorliefde voor de Italiaanse stijl. “Made in Italy” is voor ons geen loze kreet, maar een zeer bewuste keuze voor kwaliteit, stijl en elegantie.
De overhemden worden met grote zorg uitsluitend in Italië (bij modestad Milaan) met de hand vervaardigd.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.