Alweer een vis jaar voorbij

( Pat Gayet ) De tijd vliegt en voor ik het goed en wel in de gaten heb is er alweer een vis jaar voorbij. Ik kijk er met tevredenheid op terug. Ik had me vastgebeten in een van de vele vis methodes in de hengelsport namelijk het vaste stokvissen.  Het vaste stokvissen heeft me zo gegrepen dat ik ook geen andere hengel meer in de hand heb genomen. De adrenaline, de kick, de uitdaging heerlijk om op deze manier aan de waterkant te vertoeven. De aard van het beestje is in mijn geval de wil en het enorme doorzettingsvermogen om maximaal te presteren in datgene waar ik op dat moment mee bezig ben of dat nu werk of hobby is, ik ga er voor de volle 100% tegenaan. Fanatiek was ik in het verleden  met o.a de motorsport ( wegraces ). Toen nog op straten circuits met minimale veiligheid maatregelen, levensgevaarlijk als ik er nu aan terug denk, maar het gas ging open. Dit had wel tot gevolg dat ik soms letterlijk als een buikschuiver over de finish kwam, maar het liep gelukkig altijd goed af. De adrenaline en de kick dat is wat ik zoek.

De Hengelsport daarentegen loopt als een rode draad door mijn leven al van jongs af aan. Weliswaar met tussenpose maar altijd zeer prominent aanwezig geweest, maar momenteel meer dan ooit tevoren.

In 2011 halverwege het vis seizoen maakte ik kennis met het karper stokvissen op betaal of karper vijvers. Toen wist ik meteen wat ik miste in de vis sport. Het fysieke en het spelen met je materialen. De hengel ( vaste stok ) in je hand, het drillen en kicken bij een aanbeet. Dit is met recht Hengel Sport. De bereidheid om sportief te strijden, dat is het ultieme genot van de vis sport. Ik ben me er wel terdege van bewust dat ik door mijn werk als djembe docent wat voornamelijk in de avonduren plaats vindt, alle ruimte heb om deze mooie hobby veelvuldig uit te oefenen. Ik ken en neem  mijn verantwoordelijkheden ten opzichte van mijn werk, mijn vrouw en mijn trouwe viervoeter, maar indien mogelijk krijg ik alle ruimte om mijn vrije tijd aan de waterkant door te brengen.

Vrijwel iedere ochtend bij het krieken van de dag begaf ik me dan ook naar het vis water bepakt met vis materialen, lunch box en een kan koffie die vaak zelfs onaangeroerd bleef. Eenmaal geïnstalleerd op mijn vis stekkie was het uiterste concentratie op het vissen. Tot nu was het vissen voor mij altijd om vis te vangen ongeacht vis soort of grote. Nu was mijn leer doelstelling om de kleinere vis te omzeilen en de grotere met gewicht aan de haak te slaan. Alles vergt gewenning. Zo ook  het vissen met verscheidene diameter, elastiek en weerhaak loze angels. Het omgaan met wedstrijd druk, het geduld hebben, vele oefensessies en trainen met een visplan dat is nodig om je vis prestaties te verbeteren. Om de verschillende viswateren te doorgronden is het van belang dat je ook veelvuldig het zelfde vis water op zoekt. Alleen op die manier kun je de conclusie trekken of een bepaalde vis methode of voer en aas geen toevalstreffers waren. Durf ook een keer je beste en meest favoriete vis stek te verlaten door een ander plekje op te zoeken en kijk welke resultaten je daar behaald. Mijn liefde en passie, gedrevenheid en prestatiedrang en alles er omheen bleef niet onopgemerkt. Mijn 1e wedstrijd resultaten mochten er zijn en toonden aan dat de door mij ingeslagen weg de juiste was.

Uitdagingen aan durven gaan en moeilijkheden tegemoet treden in plaats van omzeilen is de sleutel tot ondernemen in welk vak gebied dan ook. Hengelsport “de Vries” uit Boxmeer nam dit jaar deel aan de 1e editie van de Dutch Carplakes karper stokvissen. Helaas moest Henk de Vries van deelname afzien en bood mij zijn plek in het team aan. Dit moedigde mij nog meer aan om te trainen op de verschillende wedstrijd vijvers en hier de nodige kennis op te doen. Wat wil je eigenlijk nog meer dan dat je de mogelijkheid wordt geboden om je te meten met de Top vissers van het karper stokvissen. Ons uiteindelijk behaalde plaats een prachtige 3e plaats. Brons, helemaal niet slecht natuurlijk, maar….voor mij een drijfveer om voor een nog beter resultaat te gaan. Ook in deze sport kom je er als alleen mooi weer visser niet mee als je prestatiegericht wilt vissen. Dan moet je investeren.

Momenteel stop ik ook veel tijd in mijn websites:

  • www.dehengel.nl met wedstrijdverslagen, artikelen over m’n vis ervaringen en leuke, mooie foto’s.
  • www.doun-doun.nl ,met heel veel informatie over onze djembe school in Boxmeer.
  • www.visschool.nl  Deze website is nog vrij recent en wordt ook nog uitgebreid. De visschool is vooral bedoeld voor de kinderen die willen leren vissen, maar ook wil ik vis workshops gaan aanbieden aan bedrijven en particulieren.

( vanaf het voorjaar 2013 )

Net als in mijn huidige onderneming de inmiddels zeer bekende en professionele djembe school Doun-Doun, wil ik  mensen groot en klein enthousiast maken en vooral houden om hun hobby ( muziek en / of vissen ) uit te oefenen.

Voor uitgebreide informatie surf je naar bovenstaande websites.

Alles bij elkaar is het voor mij een succesvolle onderneming geweest en ben ik nog enthousiaster geworden om weer een nieuw jaar in te gaan als djembe docent, sportvisinstructeur en natuurlijk als……..fervent visser.

© Pat Gayet

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Opleiding en Educatie, Sport en Spel. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.