Acrylnagels in de mode

Tegenwoordig zie je iedereen met kunstnagels rondlopen. Van een doorzichtige kleur tot felle kleuren met bloemetjes. Het is zo gek niet te bedenken of het is wel mogelijk met acryl en gelnagels.

Acrylnagels
Acrylnagels zetten worden steeds populairder. Je ziet ze in alle kleuren en lengtes, met allemaal verschillende details er op. Van bloemetjes tot sterretjes. Wanneer je acrylnagels laat zetten wordt je natuurlijke nagel als het ware verlengt, een stukje langer gemaakt. De naam acrylnagels is ontstaan door het materiaal dat er wordt gebruikt, dat is namelijk acryl. Dit is een mengsel van vloeistof met poeder. Zodra je dit samenvoegt wordt het kneedbaar. Dit wordt op de nagel gedaan en vervolgens bewerkt.

Voordelen acrylnagels:
– Ziet er natuurlijk uit
– Zijn goedkoper dan gelnagels
– Duurt niet zo lang om ze te laten zetten

Nadelen acrylnagels:
– Dun materiaal
– Sneller kans om te breken
– Geen natuurlijke glans

Gelnagels
Iets anders dat ook enorm populair is rondom de nagelstyling, zijn gelnagels. Bij gelnagels wordt er geen gebruik gemaakt van acryl maar dan plastic kunstnagels, ook wel tips. De tips worden op de nagel geplaatst en bewerkt. De naam is ontstaan doordat de nagels uit eindelijk met gel worden behandeld. Deze gel heb je in verschillende kleurtjes.

Voordelen gelnagels:
– Stevig
– Flexibel
– Natuurlijke glans

Nadelen:
– Het zetten duurt langer
– Het is duurder dan acrylnagels

Verschil gelnagels en acrylnagels
Er zit wel degelijk verschil tussen gelnagels zetten en acrylnagels zetten. Het eerste duidelijke verschil is hoe de nagels gezet worden. Bij acrylnagels wordt er gebruik gemaakt van acryl, en bij gelnagels van gel. Hierdoor zit er ook gelijk een verschil tussen de sterkte van de nagels. Acrylnagels breken meestal sneller dan gelnagels. Een ander verschil wat voor de meeste mensen de keuze duidelijk maakt is dat acrylnagels geen natuurlijke glans hebben, en gelnagels wel.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.