7 Belangrijke redenen waarom afvallen niet lukt

7 belangrijke redenen waarom afvallen niet lukt

7 belangrijke redenen waarom afvallen niet lukt

Je volgt een dieet en elke week ga je trouw op de weegschaal staan. En ondanks dat je denkt dat je doet wat je moet doen lukt afvallen niet. Hier volgen wat tips die helpen als je denkt dat je goed bezig bent maar het afvallen toch niet lukt:

Je denkt dat je minder consumeert, maar toch is dat niet zo

In voeding zitten veel verborgen calorieën. Denk hierbij aan vruchtensap, melk, wijn en kleine tussendoortjes. Als je denkt dat je mindert, maar toch niet afvalt. Hou dan eens voor 4 dagen een calorieschema bij en zorgt dat er ook een weekend bij zit. Je zal je verbazen hoeveel calorieën meer je binnenkrijgt dan je dacht.

Het afvallen gaat niet snel genoeg

Je moet je realiseren dat 1 kilo vet 7.700 kcal. bevat en dat een dieet met minder calorieën slechts 500 – 1.000 per dag vetverlies oplevert, behalve als je intensief sport. Afvallen kost tijd, net als dat het overgewicht er langzaam aan is bijgekomen.

Je ontbijt niet of slecht.

Na een nacht waarbij jouw lichaam allerlei werkzaamheden heeft uitgevoerd om te herstellen van de vorige dag, is een gezonde en evenwichtige ontbijt erg belangrijk.

Een goed en gezond ontbijt:

  • zorgt dat jouw vetverbranding op gang blijft en jouw lichaam niet in de spaarstand gaat;
  • zorgt dat je niet rond 10 uur trek krijgt in allerlei zoetigheden (koolhydraten);
  • geeft energie voor de rest van de dag;

Een gezond en volwaardig ontbijt bevat veel voedingsstoffen waaronder vitamines, eiwitten, gezonde koolhydraten en voedingsvezels. Een ongezond ontbijt bevat veel suikers en dus calorieën. Let hierbij op en ga niet af op reclames.

Je eet zonder erbij na te denken

Als je eet, zonder dat je je hiervan bewust bent eet je meer. Neem dus de tijd voor bijvoorbeeld de lunch en neem de tijd voor het eten. Bewustzijn en smaak zorgt voor een snellere verzadiging, dan als je eet terwijl je doorwerkt of televisie kijkt.

Je slaapt niet voldoende

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat onvoldoende nachtrust tot overgewicht leidt. Dit heeft 2 oorzaken:

  1. Je verbranding is 15 – 20 % lager tijdens nachten waarbij je onrustig of minder slaapt en
  2. Het hormoon Ghreline gaat na een doorwaakte nacht omhoog en dit hormoon zorgt ervoor dat je honger krijgt. Je bent dus geneigd om meer te eten.

Je vertraagt je verbrandingsproces

Er is al vaak over geschreven. Wij doen het nogmaals: Een crashdieet (een dieet waarbij je zo min mogelijk calorieën consumeert) lijkt een logische manier om af te vallen, maar dat is het niet ! Doordat je niet alleen minder calorieën binnenkrijgt maar ook minder voedingsstoffen (vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten én vetten !) gaat je lichaam protesteren en in de spaarstand. Jouw lichaam past zich aan door ook minder energie te verbranden. En dan gaat het effect verloren. Zorg dus altijd dat je voor een dieet kiest dat uitgebalanceerd is !

Je beweegt onvoldoende

Geen tijd of niet gemotiveerd om te bewegen ? Realiseer je goed dat je het aantal calorieën dat je meer verbrandt dan je consumeert kan verdubbelen door te bewegen. Dat betekent dus 2x zo snel afvallen !

Probeer er dus alles aan te doen om meer beweging in te passen in jouw leefstijl. Zoek een sportmaatje, een sport die bij je past en als het echt niet anders kan, ga dan elke dag een half uur wandelen.

Als je gaat sporten op de sportschool is het erg belangrijk om cardio- en krachttraining af te wisselen.

Met cardio verbrandt je direct extra calorieën (Met een intensieve spinningles wel 500 – 800 !).

Met krachttraining bouw je extra spierkracht op. En extra spieren vragen om meer energie dus een gemiddeld hogere verbranding gedurende de hele dag.

Daarnaast heeft voldoende beweging zoveel meer gezondheids- en motivatievoordelen.

Let op met wat je drinkt tijdens het sporten. Pas op met energiedrankjes en kijk goed naar de calorieën in een dergelijk drankje. Het effectiefst is gewoon water. Heb je een intensieve workout gedaan ? Wacht dan minimaal een uur voor je gaat eten. Zo geef je je lichaam de kans om direct na het sporten in de herstelfase energie uit de vetreserves te halen in plaats van jou maaltijd.

Beweging heeft nog één heel belangrijk voordeel: Zodra je op gewicht bent, moet je een leefstijl ontwikkeld hebben waarbij je niet meer aankomt. Als je weer meer gaat eten, moet je verbranding dus evenredig mee omhoog. Dit doe je doordat je meer beweegt en meer spierkracht hebt opgebouwd.

Wil je meer tips, informatie of starten met Herbalife ? Ga dan naar onze website: www.topdieet.nl

Succes !

Met vriendelijke groet

Team Topdieet

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.