5 tips van Oranje Vermogensmanagement BV voor als je investeerders zoekt

5 tips van Oranje Vermogensmanagement BV voor als je investeerders zoekt;

investeerders

1. Presenteer je idee kort en duidelijk
Je moet allereerst het meest belangrijke onderdeel van je verhaal/bedrijf vinden, voordat je besluit alles te vertellen. investeerders hebben geen zeeën van tijd en dus geen zin om naar ellenlange verhalen te luisteren. Je moet dus binnen een minuut je punt duidelijk maken.

2. Maak de pitch eenvoudig en spannend
Je presentatie moet informatief zijn, maar ook eenvoudig en spannend. Je moet het goed over kunnen brengen waar het om draait in jouw bedrijf en effectief uitleggen waarom mensen het zullen waarderen, ook zijn er al concurrenten.

3. Wees voorbereid op moeilijke vragen
investeerders zullen je ondervragen en doorgaan op al jouw aannames en beweringen. Zorg er dus voor dat je álles goed hebt onderzocht en dat je een weerwoord paraat hebt. Ga ook niet de mist in door tijdens je pitch met verkeerde of ontbrekende cijfers te komen. Leer alle cijfers die iets te maken hebben met je bedrijf uit je hoofd. En ook niet geheel onbelangrijk: ken je zwakke plekken en negeer die ook niet.

4. Ga niet naar ieder gesprek dat je wordt aangeboden
Als je het geld nodig hebt, dan zul je waarschijnlijk elk gesprek dat je wordt aangeboden accepteren. Maar dat zou je niet moeten doen. Deze gesprekken vergen namelijk veel tijd en dan gaat ten koste gaan van het daadwerkelijke werk dat je eigenlijk zou moeten verrichten.

5. Vraag je af of je nu echt een financieringsvraag bestaat
Voorbeeld: Jim Estill is nu een investeerder, maar hij begon zijn eigen bedrijf vanuit de kofferbak van zijn auto met een investering van twee ton die hij kreeg van zijn vader. Hij heeft nooit geld geleent van investeerders maar vijftien jaar later realiseerde hij een omzet van 68 miljoen dollar en besloot hij het bedrijf naar de beurs te brengen.

Oranje Vermogensmanagement BV helpt particuliere investeerders en ondernemers om hun ambities op het gebied van investeren en ondernemen invulling te geven.
Oranje Vermogensmanagement BV zorgt voor een persoonlijke introductie van Vraag=Ondernemer & Aanbod=Investeerder.
Oranje Vermogensmanagement BV staat bekend om haar discretie en professionaliteit!
Oranje Vermogensmanagement BV heeft een enorm netwerk tot haar beschikking!

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.